26MAR2021

De är Årets Upplands-Brokonstnärer 2021

En ljusskulptur i keramik och en abstrakt målning ledde till vinster i årets vårsalong för Maja Marosi Pezo och Carl Jerrå. I december ställer de ut i en gemensam vinnarutställning i Konsthallen i Kungsängen.

Kollage, en kvinna och en man.

Maja Marosi Pezo och Carl Jerrå är årets Upplands-Brokonstnärer.

I februari gick den årliga vårsalongen av stapeln. 31 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare valdes ut och ställdes ut i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen centrum. Utställningen visades dock digitalt via kommunens webb samt på arrangörens Facebooksida, Föreningen Konstformer.

Av de 31 verken röstades ett konstverk och ett konsthantverk fram till vinnare. Skaparna bakom verken kommer att visa fler av sina alster i en egen gemensam utställning i december 2021.

Ljusskulptur årets konsthantverk

Maja Marosi Pezo står bakom en ljusskulptur i keramik.

keramikskulptur.

Maja Marosi Pezos ljusskulptur.

– Jag blev både förvånad och överlycklig! Jag känner mig jätteinspirerad inför utställningen i december, säger hon.

Abstrakt målning

Carl Jerrå vann med sin abstrakta tavla i olja. Han plockade upp måleriet häromåret efter ett uppehåll.

Oljemålning.

Carl Jerrås abstrakta målning i olja.

– Jag hittade en tavla hemma hos mina föräldrar som jag gjorde i gymnasiet, jag tyckte själv att den var riktigt bra! Så för ett och ett halvt år sedan började jag började måla igen, fast nu abstrakt. Jag får mycket inspiration från min frus mormor, säger Carl Jerrå.

 

 

Många röstade

Tina Närefors är sekreterare i Föreningen Konstformer. Hon är mycket nöjd med årets digitala variant av vårsalongen.

– Det är väldigt kul att fler har röstat i år än tidigare – trots att vi inte har haft vårutställningen öppen för fysiska besök på grund av coronan. Och det är jättekul att två nybörjare har vunnit i år! De har hållit på i tre respektive ett och ett halvt år med sitt skapande. Vi i Föreningen Konstformer gratulerar dem till deras utmärkelser och ser fram emot deras gemensamma utställning i december, säger hon.

Relaterade nyheter

  • 25 MAR 2021
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 18 MAR 2021
    Den globala klimatmanifestationen Earth hour hålls varje år under en timme den sista lördagen i mars. Då släcker människor världen över sina lampor för att uppmärksamma klimatfrågan. Upplands-Bro kommun deltar med aktiviteter under...
  • 17 MAR 2021
    Det är dags för officiell invigning av verket Ping Pong, som numera pryder entrén till den nya sporthallen i Kungsängen, signerat konstnären Peter Johansson. Invigningen följs av ett panelsamtal om offentlig konst och demokrati söndag...
Fråga oss
Upp