26FEB2021

Rösta på din favorit i årets Funkisfestival!

Gör dig redo för musikfest med glitter och glamour! Årets lokala deltävling av Funkisfestivalen går av stapeln i kommunens youtubekanal lördag 27 februari klockan 18.00. Då avgörs vem som får representera Upplands-Bro i den stora riksfinalen i augusti. Rösta på din favorit!

Kollage med nio personer.

Startfältet i årets Funkisfestival. 1. Mikael, 2. Matilda, 3. Derun, 4. Linnea, 5. Robin, 6. Ella, 7. Gustav, 8. Fatima, 9. Magnus.

I årets omgång av Funkisfestivalen kämpar nio artister från kommunen om att bli den som går vidare och får representera Upplands-Bro i rikstävlingen i augusti.

Deltävlingen är på grund av pandemin helt digital i år. Varje nummer har filmats och från den 27 februari klockan 18 kan man se hela showen i kommunens youtube-kanal (se länk i faktarutan nedan).

Det är fartfylld underhållning, proffsiga presentatörer och massor av kärlek och glädje.

– Vi har både bekanta ansikten som har varit med i Funkisfestivalen tidigare, och några som gör sin debut i år. Artisterna har gjort fantastiska framträdanden och jag hoppas att många tittar och röstar på sin favorit, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och ansvarig för evenemanget.

Här får du en förhandstitt inför årets deltävling!

 

Se hela filmen, premiär lördag 27 feb kl 18.

Så röstar du

Skicka sms till 072-178 86 92 med siffran på den artist (finns bredvid artistens namn) som du vill ska representera Upplands-Bro kommun. Siffrorna står bredvid varje artists namn.

Du kan bara rösta en gång.

Omröstningen stänger 6 mars. Vinnaren meddelas på kommunens webb 8 mars 2021.

Läs mer om varje artist på Kultur Upplands-Bro (facebook).

Om funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Här kan du läsa mer om finalen och organisationen Funkisglädje, som grundat Funkisfestivalen.

Relaterade nyheter

  • 19 NOV 2021
    Under hösten har biografen Kuben i Kulturhuset i Kungsängen åter välkomnat filmälskare, efter att ha hållit stängt drygt ett år på grund av pandemin. Här är parollen ”något för alla”.
  • 2 NOV 2021
    Äntligen! Efter nästan ett år slog Bro simhall upp dörrarna igen just innan höstlovet. Besökarna möttes av en välbekant miljö och ett större utbud av aktiviteter. En nyhet som kommer testas under hösten är digital vattengympa.
  • 28 OKT 2021
    Efter att ha varit stängd i nästan ett år på grund av pandemin och reparationer, öppnar äntligen Bro simhall i morgon. Ett efterlängtat besked för många badsugna.
Upp