19JAN2021

Sommarjobb 2021 – ansökan öppnar 1 februari

Du som är mellan 15 och 17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kan ansöka om sommarjobb via kommunen. Ansökan ska göras mellan 1 och 15 februari.

Kollage av bilder. Ungdomar i arbetsvästar, kaffeservering, strand, löparbana, skrpplockning, barn i sandlåda och målarpensel.

Det finns många typer av sommarjobb som man kan få via kommunen.

Syftet med sommarjobben är att unga Upplands-Brobor ska få möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet och en egen lön.

Förra året fick 357 ungdomar sommarjobb via kommunen och sommarjobbsgarantin uppfylldes. Den innebär att alla som går ut 9:an eller 1:an och 2:an på gymnasiet – och söker sommarjobb via kommunen för första gången – garanteras ett jobb.

Samarbete med näringslivet

Av de 357 platserna fanns de flesta inom kommunens egna verksamheter men 49 platser var på externa företag genom ett samarbete med kommunen. Diskussionerna med lokala företag är redan igång och förhoppningen är att kunna erbjuda ännu fler företagsplaceringar i år.

Ett sommarjobb via kommunen innebär att du får arbete under en treveckorsperiod under sommaren. Det går inte att välja period men man kan önska den man helst vill ha. Perioderna fördelas efter önskemål i den mån det är möjligt.

 • Period 1 (14 juni – 2 juli, ej midsommarafton)
 • Period 2 (5 juli – 23 juli)
 • Period 3 (26 juli – 13 augusti)

Sommarjobben finns inom flera olika arbetsområden, bland annat utomhusskötsel, barn- och fritidsverksamhet, kulturprojekt, områdesutveckling och kioskverksamhet.

Du kan lämna önskemål i din ansökan, om vilket arbetsområde du helst vill jobba inom. Önskemålen uppfylls i den mån det går. Jobben lottas sedan slumpmässigt ut efter önskemålen.

Relaterade nyheter

 • 3 DEC 2021
  Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor Dan Sundblad håller...
 • 25 NOV 2021
  Upplands-Brogymnasiet är med på den digitala gymnasiemässan 25-27 november. Massa info i montern och du kan ställa frågor direkt i chatten till våra studie- och yrkesvägledare!
 • 23 NOV 2021
  I januari är det dags för gymnasieval för alla elever i årskurs nio. I slutet av november hålls den årliga gymnasiemässan – digitalt. I tre dagar kan du få information om över 100 skolor i Stockholms län. För mer information om Upplands-Brogymnasiet...
Upp