13NOV2020

Dags att ansöka till yrkesförarutbildningen – start i januari 2021

Är du en framtida lastbilsförare? Efter årsskiftet drar nästa omgång av yrkesförarutbildningen i gång i Upplands-Bro. Sista ansökningsdatum är 6 december 2020.

Lastbil på väg.

Nästa omgång av Yrkesförarutbildningen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro startar i januari 2021.

Kursen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

För att kunna få en plats på utbildningen krävs att du har godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk och du behöver ha B-körkort (manuell förarbehörighet).

Efter avslutad utbildning kan du göra Transportstyrelsens prov för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag, vara minst 21 år när kurserna avslutas.

Praktik

Skolan samarbetar med företag i branschen, både stora koncerner och mindre åkerier. Praktik på något av företagen ingår i utbildningen.

Kursstart efter årsskiftet

Utbildningen startar i januari 2021, är på 600 poäng och utbildningstiden är upp till 30 veckor.

Ansök senast den 6 december 2020.

Viktig information angående körtest

På grund av Coronakrisen kan vi inte genomföra de körtester vi brukar göra innan antagning för att säkerställa att du har förmåga att tillgodogöra dig kursen.

Du kommer istället att få genomföra ett praktiskt körtest i början på kursen för att kontrollera att du har möjlighet att tillgodogöra dig kursen. Finns det för stora brister kommer vi att rekommendera dig att gå kursen vid ett senare tillfälle.

Relaterade nyheter

  • 15 APR 2021
      Vill du komma till UBG för att besöka våra program och träffa elever och lärare? Kolla in nedanstående datum! OBS! Anmälan sker på mail. Barn och fritid Torsdag 22 april kl. 10.00 Torsdag 6 maj kl. 10.00 Anmälan: daniel.scheidegger@upplands-bro.se...
  • 15 APR 2021
    Under flera år har barnen som går på förskolan Ekhammar haft verksamhet i tillfälliga lokaler. På Utbildningsnämndens möte den 6 april beslutades att dessa lokaler ska avvecklas senast 2022-01-01 och barnen flytta till den nybyggda...
  • 1 APR 2021
    Huvudmannen har beslutat att fortsätta med delvis fjärrundervisning med en årskurs på skolan och två årskurser på distans efter påsklovet då smittspridningen ökat igen den senaste tiden. Vi har då valt att prioritera eleverna i årskurs...
Fråga oss
Upp