5OKT2020

Årets Upplands-Brokonstnärer ställer ut i Konsthallen

I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den 24 oktober.

Kollage, tre kvinnor framför konstverk.

Marianne Keyzer, Årets Upplands-Brohantverkare, ställer nu ut sina verk tillsammans med Årets Upplands-Brokonstnärer, Mona Setzer och Catha Andersson.

Vårsalongen med lokala konstnärer hålls varje år i föreningen Konstformer i Upplands-Bros regi. Besökarna korar sedan årets vinnare genom att rösta på sin favorit.

Konstnärspriset delas i år av Catha Andersson och Mona Setzer, som fick lika många röster var. Hantverkspriset gick till Marianne Keyzer, som skapar glaskonst.

Nu visar de upp flera av sina alster i en gemensam vinnarutställning där besökaren bjuds på en stor variation. Marianne Keyzer visar tavlor, fat, skålar och smycken i glas.

Catha Andersson visar målningar, både i akryl och akvarell, och motiven varierar. Här finns drömska vyer från naturen och färgstarka abstrakta verk. Mona Setzer gestaltar dramatiska havsvågor och flera tavlor har djurmotiv där både hästar och vargar är återkommande. Här finns även hästskulpturer i papier maché.

– Alla tre vinnare är oerhört professionella. Jag tror att de flesta besökare hittar något de gillar i den här utställningen, säger Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer i Upplands-Bro.

Se utställningen

Utställningen pågår i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen fram till den 24 oktober.

Öppettider (samma som biblioteket)

Måndag 10.00-19.00
Tisdag 10.00-19.00
Onsdag 10.00-19.00
Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00

Läs mer om konstnärerna här: De är årets Upplands-Brokonstnärer 2020

Relaterade nyheter

  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
  • 28 AUG 2021
    Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
Upp