5OKT2020

Årets Upplands-Brokonstnärer ställer ut i Konsthallen

I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den 24 oktober.

Kollage, tre kvinnor framför konstverk.

Marianne Keyzer, Årets Upplands-Brohantverkare, ställer nu ut sina verk tillsammans med Årets Upplands-Brokonstnärer, Mona Setzer och Catha Andersson.

Vårsalongen med lokala konstnärer hålls varje år i föreningen Konstformer i Upplands-Bros regi. Besökarna korar sedan årets vinnare genom att rösta på sin favorit.

Konstnärspriset delas i år av Catha Andersson och Mona Setzer, som fick lika många röster var. Hantverkspriset gick till Marianne Keyzer, som skapar glaskonst.

Nu visar de upp flera av sina alster i en gemensam vinnarutställning där besökaren bjuds på en stor variation. Marianne Keyzer visar tavlor, fat, skålar och smycken i glas.

Catha Andersson visar målningar, både i akryl och akvarell, och motiven varierar. Här finns drömska vyer från naturen och färgstarka abstrakta verk. Mona Setzer gestaltar dramatiska havsvågor och flera tavlor har djurmotiv där både hästar och vargar är återkommande. Här finns även hästskulpturer i papier maché.

– Alla tre vinnare är oerhört professionella. Jag tror att de flesta besökare hittar något de gillar i den här utställningen, säger Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer i Upplands-Bro.

Se utställningen

Utställningen pågår i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen fram till den 24 oktober.

Öppettider (samma som biblioteket)

Måndag 10.00-19.00
Tisdag 10.00-19.00
Onsdag 10.00-19.00
Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00

Läs mer om konstnärerna här: De är årets Upplands-Brokonstnärer 2020

Relaterade nyheter

  • 14 OKT 2020
    Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin...
  • 7 OKT 2020
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga, rysliga och mysiga höstlovsaktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, så håll koll här!
  • 1 OKT 2020
    Kultur- och fritidsnämnden vill uppmärksamma arbetet för jämställdhet i Upplands-Bros föreningsliv genom att dela ut en jämställdhetsbonus innan årets slut. Under oktober kan den som vill nominera en förening som jobbar aktivt med...
Upp