5OKT2020

Årets Upplands-Brokonstnärer ställer ut i Konsthallen

I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den 24 oktober.

Kollage, tre kvinnor framför konstverk.

Marianne Keyzer, Årets Upplands-Brohantverkare, ställer nu ut sina verk tillsammans med Årets Upplands-Brokonstnärer, Mona Setzer och Catha Andersson.

Vårsalongen med lokala konstnärer hålls varje år i föreningen Konstformer i Upplands-Bros regi. Besökarna korar sedan årets vinnare genom att rösta på sin favorit.

Konstnärspriset delas i år av Catha Andersson och Mona Setzer, som fick lika många röster var. Hantverkspriset gick till Marianne Keyzer, som skapar glaskonst.

Nu visar de upp flera av sina alster i en gemensam vinnarutställning där besökaren bjuds på en stor variation. Marianne Keyzer visar tavlor, fat, skålar och smycken i glas.

Catha Andersson visar målningar, både i akryl och akvarell, och motiven varierar. Här finns drömska vyer från naturen och färgstarka abstrakta verk. Mona Setzer gestaltar dramatiska havsvågor och flera tavlor har djurmotiv där både hästar och vargar är återkommande. Här finns även hästskulpturer i papier maché.

– Alla tre vinnare är oerhört professionella. Jag tror att de flesta besökare hittar något de gillar i den här utställningen, säger Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer i Upplands-Bro.

Se utställningen

Utställningen pågår i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen fram till den 24 oktober.

Öppettider (samma som biblioteket)

Måndag 10.00-19.00
Tisdag 10.00-19.00
Onsdag 10.00-19.00
Torsdag 10.00-19.00
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-15.00

Läs mer om konstnärerna här: De är årets Upplands-Brokonstnärer 2020

Relaterade nyheter

  • 27 DEC 2021
    Kommunen gör en översyn av badplatser i Upplands-Bro. På drygt två veckor har över 230 personer valt att besvara en webbenkät om vad man önskar se för utveckling framåt. Nu förlänger vi svarstiden till söndag 2 januari – gör din röst...
  • 14 DEC 2021
    Stannar du hemma i jul och vinter? Här finns mycket att hitta på! På kommunens webb hittar du allt du behöver för en skön vinter i Upplands-Bro.
  • 13 DEC 2021
    En satsning för att locka fler tjejer till klubben och ett långsiktigt arbete med ungt ledarskap. Det ledde till att kultur- och fritidsnämnden nu har beslutat att ge årets Jämställdhetsbonus till fotbollsklubben Bro IK.
Upp