13JUL2020

Från 20 juli kan du som är 70+ ansöka om social samvaro i hemmet

Folkhälsomyndigheten har förlängt restriktionerna för personer som är 70 år och äldre. Från och med 20 juli erbjuder Upplands-Bro kommun den som är 70+ och bor ensam att ansöka om social samvaro i hemmet.

Två par händer, tillhörande en äldre och en yngre person, lägger pussel.

Snart kan personer som är 70 eller äldre ansöka om social samvaro i hemmet.

Folkhälsomyndigheten har förlängt restriktionerna för personer som är 70 år och äldre, att inte gå ut eller ha sociala kontakter som kan öka risken att smittas av covid-19.

Detta har påverkat många äldre som bor och lever ensamma, att bli isolerade i sina bostäder.

Från och med 20 juli erbjuder Upplands-Bro kommun dig som är 70 år eller äldre, bor ensam och upplever ensamhet att ansöka om social samvaro i hemmet. Insatsen utförs av den hemtjänst du väljer enligt LOV, lagen om valfrihet.

Så ansöker du

Du kan ansöka om denna insats på två sätt.

  • Muntligt: Vänd dig till kommunens biståndshandläggare. De nås via Kontaktcenter på telefonnummer 08-581 690 00, måndag-fredag klockan 8.30-9.30.

Skriftligt: Skicka in en skriftlig ansökan på ett förenklat sätt. Detta innebär att du kan få beslut om hjälp med vissa insatser utan att en biståndshandläggare behöver besöka dig eller göra en mer omfattande utredning.

När du har fått ditt biståndsbeslut planerar du tillsammans med din valda hemtjänstutförare hur stödet och hjälpen ska utföras.

Relaterade nyheter

Upp