24JUN2020

Välkommen till dialogmöte den 25 juni i Bro

Med anledning av de senaste händelser i Bro vill vi bjuda in dig som bor i området till ett dialogmöte om trygghet. Vi träffas utanför Trygghetscenter vid Brohuset den 25 juni kl 17.00-18.00.

Medverkar gör representanter från lokalpolisen, räddningstjänsten, vaktbolaget Rapid, kommunen och Upplands-Brohus för att diskutera situationen i Bro tillsammans med dig.

Ingen föranmälan krävs. Mötet kommer att hållas utomhus. Vatten finns på plats.

Välkommen!

Med vänliga hälsningar
Ida Texell, kommundirektör

Här är några sätt Upplands-Bro kommun jobbar med trygghet i Bro:

 • I våras öppnade ett trygghetcenter i Brohuset. Där finns en rad olika verksamheter som tillsammans arbetar för att motverka otrygghet. Där finns bland annat trygghets- och preventionssamordnare, säkerhetschef, fältare och polis representerade. Fältare arbetar med aktiv uppsökande verksamhet bland ungdomar som rör sig ute kvällar, nätter och helger.
 • Trygghetcentret är uppbyggt efter en beprövad modell som finns i andra kommuner. Målet är att samverkan över organisationer ska öka och att man tidigare ska kunna agera för att motverka kriminalitet och brott.
 • Även medarbetare på fritidsgårdar för ungdomar spelar en viktig roll i det trygghetsskapande arbetet i kommunen. Tillsammans med skola, fältare och andra funktioner kan de tidigt upptäcka och stötta ungdomar som riskerar att utsättas för eller hamna i kriminalitet.
 • Dialogmöten med invånare och affärsidkare i Bro.
 • Upplands-Bro kommun och polisen har ett samverkansavtal gällande ökad trygghet och i kommunen. Avtalet innehåller en rad olika punkter som syftar till att minska brottsligheten och öka tryggheten i Upplands-Bro.


Relaterade nyheter

 • 5 AUG 2020
  Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
 • 28 JUL 2020
  För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
 • 16 JUL 2020
  Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp