29MAJ2020

 Nationaldagen 2020 firas med film

Eftersom stora folksamlingar ska undvikas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, firas nationaldagen 2020 i Upplands-Bro med en film. Men som traditionen bjuder blir det ändå sång, tal, dans och musik.

En svensk flagga vajar i vinden.

Nationaldagen 2020 firas med film eftersom stora folksamlingar ska undvikas på grund av corona.

Filmen premiärvisas i kommunens Youtube-kanal på nationaldagen, den 6 juni, kl 13. Den kommer sedan att finnas tillgänglig för visning i efterhand.

– Kan vi skapa en liten känsla av det traditionella nationaldagsfirandet som brukar hållas på hembygdsgårdarna Stockholms-Näs och Bro-Lossa hembygdsgård, så är vi glada. Vi tycker att det är viktigt att visa att vi finns för varandra och kan fira tillsammans trots att vi inte ses fysiskt i år, säger Lasse Thorsberg som är projektledare för filmatiseringen.

Filmen kommer att bjuda på högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos, toner från en brassensemble, och kyrkokör, kulturskolan med pop, dans och sång, biblioteket som läser folksaga och mer dans på fornminnesplatsen Rösaring.
Det blir även folkdans och en kort intervju med Ida Texell, kommundirektör.

Varmt välkomna att fira och sjunga allsång tillsammans!

Här kan du se nationaldagsfilmen klockan 13:00 den 6 juni 2020.

Den kommer sedan finnas tillgänglig för visning i efterhand.

Relaterade nyheter

  • 18 SEP 2020
    Nu drar scenhösten 2020 i gång med Kultur Upplands-Bro. Efter en tuff vår med många inställda evenemang öppnar nu kommunens scener igen med ett fullmatat program. Självklart anpassat efter rådande rekommendationer – och dessutom gratis...
  • 5 SEP 2020
    Nu invigs den nya sporthallen, anpassad för bordtennis, i Kungsängen. För att undvika en stor folksamling görs d et med en invigningsfilm. Ta del av tal och intervjuer, spana in hallen och njut av spelet när OS-legenden JO Waldner...
  • 31 AUG 2020
    I torsdags kväll premiäröppnade fritidsgården Bro:n i nygamla lokaler i Broskolan. Det firades med bandklippning och tal av såväl engagerade ungdomar som politiker.
Upp