26MAJ2020

De investerar för miljön – koras nu till Årets hållbara företag 2020

Upplands-Bro kommun delar för tredje gången ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. I år fick Magnusson Petfood ta emot vinnardiplomet.

Fyra män och en kvinna framför en rödmålad fabriksbyggnad.

kommunalråden Martin Normark (L) och Lisa Edwards (C) överräckte priset för Årets hållbara företag 2020 till Peter, Kåre och Jonas Magnusson på Magnusson Petfood i Bro.

– Vi är väldigt hedrade av det här. Det är en tydlig bekräftelse på vårt arbete för hållbarhet och miljö. Vi har nyligen investerat 2,6 miljoner i att göra vår fabrik mer energieffektiv. Vi har höga ambitioner och våra kunder, som de stora matkedjorna, förväntar sig att vi tar ansvar, säger Peter Magnusson, grundare och styrelseordförande för Magnusson Petfood.

Priset för Årets hållbara företag skulle egentligen ha delats ut på Upplands-Brogalan i april, men det ställdes in på grund av coronapandemin.

"Ekonomi och hållbarhet hand i hand"

Peter Magnusson fick därför tillsammans med sönerna Jonas och Kåre Magnusson, som är de som idag driver företaget operativt, ta emot diplom, blommor och choklad av kommunalråden Lisa Edwards (C) och Martin Normark (L) vid sin fabrik i Bro.

– Magnusson Petfood visar med satsningen på energieffektivisering att investeringar både kan vara företagsekonomiskt lönsamma och ge goda miljöeffekter. Ekonomi och hållbarhet hand i hand, säger Martin Normark.

Lisa Edwards är inne på samma linje:

– Både företagande och hållbarhet är viktigt för Upplands-Bro. Att investera för miljön är nödvändigt för vår gemensamma framtid och därför är det roligt att få dela ut det här priset till ett företag som gör just det, säger hon.

Så lyder vinnarmotiveringen

Familjen Magnusson är en välkänd djurmatsproducent som i generationer har levererat djurmat i såväl Sverige som på export. Genom ett långsiktigt och ständigt pågående hållbarhetsarbete bidrar Magnusson Petfood till ett hållbart samhälle. Den senaste stora satsningen på ett energieffektiviseringssystem är ännu ett bevis på företagets strävan att vara i framkant inom hållbarhetsområdet.

Relaterade nyheter

  • 10 SEP 2020
    Just nu pågår utbildningen ”Förenkla – helt enkelt”, där ett åttiotal tjänstepersoner och politiker deltar för att gemensamt utveckla kommunens service och myndighetsutövning.
  • 31 AUG 2020
    Nu, i augusti 2020, inleds processen med att ta fram en ny näringslivsstrategi för kommunen. Strategin anger en inriktning för kommunens näringslivsutveckling och vilka fokusområden som är prioriterade.
  • 23 JUN 2020
    Är ditt företag på jakt efter ny mark eller nya lokaler? Eller är ditt företag intresserat av att sälja mark eller hyra ut lokal i Upplands-Bro? Då ska du delta i kommunens Arena för tillväxt den 28 september!
Upp