21NOV2019

Vux fick kvalitetspris för arbete med jobbspår

Grattis till Vuxenutbildningens SFI- och omvårdnadsarbetslag! De fick ta emot gymnasie- och arbetslivsnämndens första kvalitetspris för sitt arbete med jobbspår inom logistik samt vård och omsorg.

SFI- och omvårdnadsarbetslag inom Vux fick ta emot det nyinstiftade kvalitetspriset.

SFI- och omvårdnadsarbetslaget inom Vux fick ta emot det nyinstiftade kvalitetspriset. Foto: Lars Thorsberg

Gymnasie- och arbetslivsnämndens allra första kvalitetspris gick till Vuxenutbildningens SFI- och omvårdnadsarbetslag för deras arbete med att utveckla jobbspår, där man samtidigt läser svenska och går en yrkesutbildning på gymnasienivå, inom logistik samt vård och omsorg.

Dessa båda utbildningar har lett till anställningar och en snabbare integration av nyanlända på svensk arbetsmarknad.

Lisa Edwards (C) och Masoud Zadeh (M), ordförande respektive vice ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden, överräckte under högtidliga former kvalitetspriset. Priset består av ett diplom och en check på 30 000 kronor som ska användas till verksamhetens utveckling.

- Det är fantastiskt roligt att med nämndens första pris få uppmärksamma och synliggöra vuxenutbildningens fina arbete som går helt i linje med prisets kriterier - kvalitet, kreativitet och nyskapande, säger Lisa Edwards.

Prisutdelningen skedde den 13 november under Upplands-Bro kommuns Vuxenutbildnings gemensamma studiedag med Sundbyberg, Norrtälje, Järfälla, Ekerö och Lidingö.

- Det känns bra att uppmärksamma våra duktiga medarbetare som varje dag ger så mycket av sig själva för våra elevers utveckling mot ett självständigt liv genom arbete och studier, säger Carl-Fredrik Wincent, tf chef för Centrum för vuxenutbildning och arbetsmarknad (CVA).

Masoud Zadeh, vice ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden, håller tal.

Masoud Zadeh (M), vice ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden, håller tal till pristagarna. Foto: Lars Thorsberg

Lisa Edwards, ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden, under prisutdelningen.

Lisa Edwards (C), ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden, under prisutdelningen. Foto: Lars Thorsberg

Relaterade nyheter

  • 5 AUG 2020
    Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
  • 28 JUL 2020
    För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
  • 16 JUL 2020
    Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp