8OKT2019

Sök eller nominera någon till Upplands-Bros stipendier

Passa på innan den 15 oktober att söka själv eller nominera någon annan till något av kommunens stipendier. Sandénstipendiet och Upplands-Bro kommuns Kultur- och miljöstipendium delas i december i samband med kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.

Palett med färgtuber, penslar och palettkniv.

Sista ansökningsdag för kommunens stipendier är den 15 oktober.

Stipendium inom konst, hembygd, miljö och samhälle

Upplands-Bro kommuns Kultur- och miljö­stipendium delas ut till personer som gjort särskilt stora insatser inom kultur och miljö. Man kan både söka stipendiet själv och föreslå andra.

Stipendium kan delas ut till en eller flera personer eller sammanslutningar verksamma inom kommunen. Stipendiet är avsett att stödja eller stimulera ett eller flera av följande områden:

 • Verksamheter inom skilda konstnärliga områden som litteratur, musik, konst, teater, film, fotografi, koreografi, konsthantverk eller jämförbara områden
 • Verksamhet inom hembygdsvård eller folkbildning
 • Miljö- och naturvårdande verksamhet
 • Verksamhet i syfte att mobilisera medmänsklighet och initiativförmåga för engagemang i freds- och samhällsfrågor

Stipendium inom kulturhistorisk verksamhet

Sandénstipendiet ska uppmuntra till och premiera kulturhistorisk verksamhet lokalt i Upplands-Bro. Stipendiet instiftades 2018 till makarna Sandéns ära. Makarna Sandén har genom föreningen ­Upplands-Bro kulturhistoriska forskningsinstitut verkat i kommunen i över 50 år.

Till Sandénstipendiet kan man nominera någon som arbetar med kulturhistorisk verksamhet lokalt i Upplands-Bro.

Skicka in ditt förslag senast 15 oktober

Med e-post:

kultur.fritidsnamnden@upplands-bro.se

Med papperspost:

Upplands-Bro kommun
Kultur- och fritidsnämnden
196 81 Kungsängen

Välkommen med ditt förslag!

Relaterade nyheter

 • 5 AUG 2020
  Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
 • 28 JUL 2020
  För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
 • 16 JUL 2020
  Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp