10SEP2019

Efter regn kommer solsken: Fest i byn blev "bästa hittills"

Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.

Bildcollage från Fest i byn.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) invigde aktivitetsparken under Fest i bryn. För underhållningen stod bland andra Peter Siepen och Nano. Foto: Martin Vind Zettersten

Precis som den nya aktivitetsparken skulle invigas började regnet att forsa ner. Ljudteknikerna kurade i sitt mixertält, instrumenten på aktivitetsparkens scen fick skyndsamt täckas över och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) kunde inte hitta sitt paraply.

Efter regn kommer solsken

Festarrangörerna hade, med andra ord, all anledning att kasta oroliga blickar på varandra. Ett par timmar senare, när solen sken från en klarblå himmel, kunde man i folkvimlet höra kommentarer som att det var "den bästa Fest i byn hittills". Kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt Nencioni kunde också pusta ut och glatt konstatera:

– Efter regn kommer solsken!

Tre personer på en scen.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) får hjälp att klippa bandet av Ebba Zalamans, FUBB Basket, och Yosef Jeridi, Bro IK. Klicka på bilden för att se videon från invigningen!

– Bro är fantastiskt som ort och samhälle, och det finns också en kraft, vilja och förmåga att göra Bro ännu bättre, konstaterade Fredrik Kjos (M) i sitt invigningstal, innan han klippte bandet för den nya aktivitetsparken – Bros nya landmärke som också fungerade som scen för dagens artistframträdanden.

Invigning av gratis wifi i Bro centrum

Aktivitetsparken var inte det enda som invigdes under dagen. Klockan 12.00 kunde Fredrik Kjos åter kliva upp på scenen och inviga WiFi4EU – ett trådlöst internet i Bro centrum – som nu alla besökare kan koppla upp sig till helt gratis. Näst ut blir Kungsängens centrum.

– Vi vill att den här delen av världen ska bli inte bara näst bäst att bo och leva i – utan bäst, förklarade Fredrik Kjos.

Knäckte betong med bara händerna

Under dagen avlöste artisterna varandra från scenen. Karateföreningen Tatakai Kyokushin bjöd på en mäktig uppvisning, där bland annat betongblock klövs mitt itu med bara händerna. TV-personligheten Peter Siepen, som själv kommer från Upplands-Bro, berättade om sin uppväxt i kommunen och gav goda råd för ett framgångsrikt och hälsosamt liv.

Betongblock slås itu av knytnäve.

Karateföreningen Tatakai Kyokushin i Bro.

Årets konferencier, Jan Johansen, lockade publiken till allsång. Kulturskolan bjöd på smakprov ur musikalen "Larmet går" tillsammans med Brandkåren Attunda. Iman Talabani, silvermedaljör i tävlingen Ortens poet, levererade vass spoken word från scenen.

Molnen skingrades för Nano

För varje framträdande blev vädret bara bättre. Aktivitetsparken fylldes med unga besökare som gärna ville testa allt ifrån parkour till utomhuspingis. Samtidigt strömmade folk till centrum där de kunde hitta tivoli, loppisar, marknadsstånd, politiker, föreningar, sagoläsning, ponnyridning och mycket mera.

När det var dags för Nano, artisten som bland annat gjort succé i Melodifestivalen med låten "Hold on", att kliva upp på scenen så hade molnen skringrats och solen sken över aktivitetsparken. Festen, som hade börjat med ett gråmulet regnkaos, slutade med klarblå himmel och mäktig skönsång. Fest i byn 2019 blev precis så lyckad som vi hade hoppats på. Välkommen tillbaka nästa år till Fest i byn 2020!

Peter Siepen.

Peter Siepen.

Nano.

Nano.

Iman Talabani.

Iman Talabani.

Jan Johansen.

Jan Johansen.

Man som serverar mat utomhus.
Folkmyller i Bro centrum.
Kvinna, man och barn.

Kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt Nencioni med Peter Siepen.

Händer på dj-anläggning.

I aktivitetsparken finns en dj-hörna där man kan koppla upp sin mobil och "scratcha".

Kvinna.

Kommundirektör Ida Texell.

Människor och marknadsstånd.
Man med gitarr.
Flicka som klättrar.

Parkourdelen i den nya aktivitetsparken.

Flicka med tvärflöjt.
Aktivitetsparken.

Relaterade nyheter

  • 14 OKT 2020
    Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin...
  • 7 OKT 2020
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga, rysliga och mysiga höstlovsaktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, så håll koll här!
  • 5 OKT 2020
    I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den...
Upp