27AUG2019

Konstrundans deltagare ställer ut i Konsthallen

Helgen den 31 augusti–1 september är det dags för årets Konstrunda, men redan nu kan du få en försmak av verken i Konsthallen i Kulturhuset. Presentationsutställningen invigdes i lördags av kommunalrådet Martin Normark (L), som konstaterade att man inte behöver åka långt för att titta på konst.

Kvinna och man framför konstutställning.

Tina Närefors från föreningen Konstformer och kommunalråd Martin Normark (L). Foto: Anna Sjunnesson

– Man behöver inte gå över ån efter vatten. Vi har så mycket konst på hemmaplan, konstaterade Martin Normark (L) när utställningen invigdes lördagen den 24 augusti i Konsthallen i Kungsängen.

Han tycker att föreningen Konstformer, som arrangerar Konstrundan, har varit duktiga på att samla ihop så många aktiva konstnärer.

– Det är väldigt imponerande att vi har 71 konstnärer inom så många områden samlade. Det spänner från måleri till lergods och vävning.

Konstverk på torget framför Kulturhuset i Kungsängen.

I samband med invigningen dök den rullande installationen "#Kosläpp" upp på torget utanför Konsthallen – till publikens stora glädje! En utställare 2020?

24 platser att besöka under helgen

Konstrundan pågår helgen 31/8–1/9 kl 11–17. Då kan du besöka 71 konstnärer och konsthantverkare på 24 utställningsplatser runt om i kommunen. Kartfolder delas ut till hushållen i Upplands-Bro och finns även att hämta på Bro och Kungsängens bibliotek samt i Kulturhuset.

På presentationsutställningen i Konsthallen, Kulturhuset i Kungsängen, finns ett alster från varje deltagare representerat.

Presentationsutställningens öppettider i Kulturhuset/Konsthallen:

 • Måndag 26/8 – torsdag 29/8 kl 10–17
 • Fredag 30/8 kl 11–17
 • Lördag 31/8 – söndag 1/9 kl 11–15

Relaterade nyheter

 • 14 OKT 2020
  Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin...
 • 7 OKT 2020
  Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga, rysliga och mysiga höstlovsaktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, så håll koll här!
 • 5 OKT 2020
  I våras korades Årets Upplands-Brokonstnär och Årets Upplands-Brohantverkare i samband med den årliga vårsalongen i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen. Nu ställer vinnarna ut i en gemensam utställning i Konsthallen fram till den...
Upp