10APR2019

Bro:n söker företag som brinner för social hållbarhet

Bro:n – ungdomsverksamheten  för unga mellan 16 och 20 år i Bro – arrangerar en jobbmässa den 25 april och bjuder in företag att träffa och rekrytera ungdomar till extra- eller sommarjobb.

Fyra ungdomar på promenad utomhus.

Är du företagare? Kom och mingla med jobbsugna ungdomar i Upplands-Bro.

Idén till jobbmässan växte ur att många ungdomar som besöker Bro:n uttrycker oro över sina chanser att integreras på arbetsmarknaden.

Att skaffa jobb är en brinnande fråga för ungdomar och jobbmässan är ett av flera projekt som är på gång just nu. Torsdagarna på Bro:n har döpts till "JobBron", en verksamhet där man arbetar kring olika jobbrelaterade saker. Här erbjuds stöd med CV-skrivning, jobb- och praktiksökande samt intervjuträning.

Samarbete med inspirerande företag

Bro:n bjuder även in inspirerande förebilder. Just nu sker till exempel ett samarbete med Kapellets barberare som finns på plats och coachar ungdomarna att klippa varandra samtidigt som de inspirerar till eget företagande, vilket är väldigt uppskattat av de unga.

– Våra ungdomar jobbar för fullt nu med att förbereda sig inför jobbmässan och det är superviktigt för oss att kvällen ska vara lyckad och att många företag ska finnas på plats, säger Mats Rosqvist, verksamhetsledare på Bro:n.

Främjar trygghet och social hållbarhet

Jobbmässan är tänkt att stärka ungdomarnas motivation att söka jobb och sänka trösklar.

– Målet är att skapa främjande möten mellan unga, kommunen och näringslivet i Upplands-Bro, vilket vi tror kommer att gynna tryggheten och den sociala hållbarheten i Bro, säger Oshy Liebech, enhetschef för Kultur- och fritidskontorets enhet Unga.

Välkommen att delta!

Vill ert företag delta i jobbmässan? E-posta er intresseanmälan till Mats Rosqvist: mats.rosqvist@upplands-bro.se

Jobbmässan på Bro:n

Datum: 25 april 2019

Tid: Kl 18.00–20.00

Plats: Fritidsgården Bro:n, Broskolan i Bro centrum

Kontaktperson: Mats Rosqvist, e-post: mats.rosqvist@upplands-bro.se

Relaterade nyheter

  • 18 APR 2019
    Vi önskar alla boende och besökare i Upplands-Bro en trevlig påskhelg och passar på att informera om kommunens öppettider i påsk.
  • 17 APR 2019
    Arrangerar din förening eller ditt företag någon aktivitet i sommar som riktar sig till lediga barn och unga? Fyll i vårt webbformulär så har du möjlighet att få med evenemanget i vårt digitala sommarlovsprogram, som går ut till alla...
  • 10 APR 2019
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.