1APR2019

Earth Hour i Bro centrum

I lördags uppmärksammades Earth Hour runt om i världen och i Bro Centrum inleddes klimatmanifestationen med en sprakande eld- och ljusshow av gycklargruppen Trix.

Sprakande eldshow i Bro. (Foto: Lilié Biskopsdotter)

Torget utanför Brohuset var fullt utav människor som ville vara med och fira Earth Hour och se den magnifika eld-och ljusshowen.

Tanken bakom showen var att visa hur vi har använt oss av ljus genom tiderna. Eld är en del av vårt ursprung, människan har alltid varit beroende av eld. Idag har vi också andra ljuskällor och i vår utveckling framåt är led-belysning viktig.

Efter showen så kunde de som ville gå vidare in i café Nyfiket.

Där inleddes Earth Hour-timmen med tal om kommunens miljö- och hållbarhetsarbete från Mattias Petersson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Mattias är vald till representant för Sveriges Ekokommuner och tillsammans med Nicola Björk som är miljö- och hållbarhetsstrateg i kommunen har de tagit initiativet till denna afton.

– Det är viktigt att tänka på miljön, vi kan inte vänta längre på att agera. Det är nu det gäller, säger Mattias.

Mattias Petersson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden. (Foto: Lilié Biskopsdotter)

Efter Mattias tal så tog den lokala musikgruppen ”Mind of Mark” över scenen och framförde flera låtar under ett nedsläckt bibliotek och fik.

Samtidigt kunde de som ville köpa klimatsmart fika i Nyfiket som höll kvällsöppet.

– Vi har gjort ekologiska smörgåsar och vi har även ekologisk saft och mjölk, berättar Sidhi som arbetade under kvällen.

Nicola Björk som är miljö- och hållbarhetsstrateg i kommunen är nöjd med kvällen och kände att Bro centrum ljöd av liv och en fantastisk stämning.

– Det kändes bra att kunna uppmärksamma en av de viktigaste frågorna på vår planet just nu, klimatförändringarna, och samtidigt samlas i en värme och gemenskap. Vi får inte glömma bort att även om vi är individer så behöver vi varandra, avslutar Nicola.

Ljusshowen uppskattades av publiken. (Foto: Lilié Biskopsdotter)

Relaterade nyheter