19MAR2019

Eld- och ljusshow inleder Earth Hour i Bro

Lördagen den 30 mars uppmärksammas Earth Hour runt om i världen. I Bro inleds klimatmanifestationen med en sprakande eld- och ljusshow av gycklargruppen Trix.

Gycklargruppen Trix.

PROGRAM

Måndag 25/3 - Fredag 5/4

Utställning: Energi och klimat – en utställning i biblioteket i Bro och en utställning i Kontaktcenter i Kungsängen.

Torsdag 28/3

14.00-19.00: Solenergi! Invånare är välkomna till Kontaktcenter i Kungsängen för dialog med både energirådgivare samt tjänstepersoner från bygglovsavdelningen, om möjligheter till installation av solceller.

Lördag 30/3

20.00: Trix bjuder på ljusshow i Bro centrum på torget framför Brohuset.

20.30: Välkomna in till Nyfiket där vi börjar Earth hour-timmen med att Mattias Petersson (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, håller tal om kommunens miljö- och hållbarhetsarbete. 

20.45: Framtidens artister, gruppen Mind of Mark som består av Mark, Olle, Kenny och Oscar, musikelever från vår musikprofil på UBG, spelar akustiskt för oss under Earth hour-timmen.

Klimatsmart mat

Under lördagskvällen kommer Nyfiket att ha kvällsöppet och duka fram en klimatsmart meny till bra priser.

Välkomna att delta vid Earth Hour 2019!

Om Earth Hour

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan.

www.earthhour.com

Relaterade nyheter

  • 16 JUL 2019
    Information från E:ON: E.ON uppför en anläggning för produktion av el, fjärrvärme och fordonsgas på Högbytorps industriområde i Upplands Bro kommun. Det nya kraftvärmeverket vid Högbytorps industriområde är inne i en driftsättningsfas....
  • 3 JUN 2019
    Runt 200 personer hade samlats i Kungsängen i lördags när Kungsängens nya torg invigdes. I fokus stod kommunens yngre invånare, som efter ett invigningstal av tekniska nämndens ordförande, Marcus Sköld (M), bjöds på festligheter i...
  • 1 APR 2019
    I lördags uppmärksammades Earth Hour runt om i världen och i Bro Centrum inleddes klimatmanifestationen med en sprakande eld- och ljusshow av gycklargruppen Trix.