19FEB2019

Ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer

Nu är Trappan – en mötesplats för vuxna med funktionsvariationer invigd. Invigningen ägde rum tisdagen den 12 februari, i Trappans lokaler vid Ekhammarskolan.

Klicka på bilden för att se ett riktigt "klipp" från invigningen.


Pyssla, umgås och musik

På Trappan kan besökare träffa vänner, pyssla, fika, spela spel, pingis och sjunga karaoke eller bara umgås. Varje kväll har ett givet tema. Under invigningskvällen var temat passande nog ”Alla hjärtans dag”.

– Här finns det bra möjligheter att skapa gemenskap, erbjuda olika aktiviteter och ha kul tillsammans. Tanken är att vi ska erbjuda något för alla, säger Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden.

En slips i två delar

Under invigningen minglade Trappans personal med kommunanställda, inbjudna gäster, politiker, besökare och andra nyfikna.

Socialnämndens ordförande, Martin Normark (L) och ordföranden för Kultur- och fritidsnämnden, Mattias Peterson (C), invigde genom en minst sagt ovanlig typ av bandklippning - som slutade med att Petersons slips klipptes itu i två delar.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp den här verksamheten och dessutom kunna göra det i ändamålsenliga lokaler. Aktiviteterna är utformade utifrån besökarnas egna önskemål - vilket jag tycker är extra kul, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Trappan kommer att ha öppet en gång i månaden, mellan klockan 17.00-20.00.

Här hittar du mer information om Trappan

Relaterade nyheter

  • 25 MAJ 2020
    Det har varit en svår period på äldreboendena Norrgården och Allégården, där flera äldre avlidit i covid-19. Sakta men säkert återvänder nu en ny slags vardag. Enhetschefen Susanna Kraftelid berättar.
  • 20 MAJ 2020
    Är du i behov av en större trygghet i hemmet nattetid? Då finns flera olika möjligheter att få stöd av kommunen. En av dessa är trygghetskameran där du slipper att bli väckt av besökande hemtjänstpersonal när du sover.
  • 6 APR 2020
    Påsklovet har just startat. Men i stället för att hänga ute i solen har ett tiotal elever samlats i NO-salen på Ekhammarskolan i Kungsängen för att tillverka visir till äldreomsorgen.
Upp