19FEB2019

Ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer

Nu är Trappan – en mötesplats för vuxna med funktionsvariationer invigd. Invigningen ägde rum tisdagen den 12 februari, i Trappans lokaler vid Ekhammarskolan.

Klicka på bilden för att se ett riktigt "klipp" från invigningen.


Pyssla, umgås och musik

På Trappan kan besökare träffa vänner, pyssla, fika, spela spel, pingis och sjunga karaoke eller bara umgås. Varje kväll har ett givet tema. Under invigningskvällen var temat passande nog ”Alla hjärtans dag”.

– Här finns det bra möjligheter att skapa gemenskap, erbjuda olika aktiviteter och ha kul tillsammans. Tanken är att vi ska erbjuda något för alla, säger Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden.

En slips i två delar

Under invigningen minglade Trappans personal med kommunanställda, inbjudna gäster, politiker, besökare och andra nyfikna.

Socialnämndens ordförande, Martin Normark (L) och ordföranden för Kultur- och fritidsnämnden, Mattias Peterson (C), invigde genom en minst sagt ovanlig typ av bandklippning - som slutade med att Petersons slips klipptes itu i två delar.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp den här verksamheten och dessutom kunna göra det i ändamålsenliga lokaler. Aktiviteterna är utformade utifrån besökarnas egna önskemål - vilket jag tycker är extra kul, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Trappan kommer att ha öppet en gång i månaden, mellan klockan 17.00-20.00.

Här hittar du mer information om Trappan

Relaterade nyheter

  • 25 JAN 2019
    Under drygt tio års tid har föräldrastödsprogrammet Connect funnits i Sverige. Sedan hösten 2018 finns det även i Upplands-Bro kommun. Programmet syftar till att öka förståelsen och dialogen i familjen och tar sin utgångspunkt i anknytningen...
  • 15 JAN 2019
    Derun Amin vann deltävlingen av Funkisfestivalen i Upplands-Bro kommun. Det innebär att han kommer att delta i en av de två semifinaler som hålls i Stockholm i april. Den rikstäckande finalen hålls i augusti, även den i Stockholm.
  • 21 DEC 2018
    Att vara familjehem betyder att man öppnar sitt hem för ett eller flera barn som av någon anledning inte kan bo tillsammans med sina föräldrar. Det innebär att man hjälper ett barn som kanske haft en tuff start i livet, att ta ansvar...