19NOV2018

Turista i din egen kommun (jultema)!

Nyfiken på vad din egen kommun har att erbjuda? Hoppa på kommunens fortsatta guidade turistbuss och upplev kommunens sevärdheter och smultronställen på ett nytt och annorlunda sätt. I december anordnar vi bussturer med jultema!

Häng med på kommunens bussturer!

Så funkar det

I höst startade kommunens nya turistbussar där du får besöka några av våra kända och okända sevärdheter - samtidigt som du får rolig och matnyttig information vid varje stopp av vår duktiga guide. Glöm inte att du måste ha en förbokad biljett.

Biljetter: Söndagen den 2/12
Biljetter: Söndagen den 9/12

Busstur med jultema

Fösta stopp är Lejondals slott. På Lejondals Slott bjuds det på julstämning med glögg och lussebullar och lite historia kring slottets ägare och uppkomst. Det sägs även att det spökar på slottet och ni kommer få veta vad som händer här om kvällarna.

Andra stopp är Ladan Öråker. År efter år har Ladan varit rankad som en av de bästa julmarknaderna i Stockholm. Här hittar du julstämning i en härligt lantlig miljö! Kom och lyssna på live julmusik och vem vet…kanske får du träffa tomten?

Lejondals slott.

Ladan Öråker

Julmarknad.

Datum och tider

Bussturen anordnas vid två tillfällen: Söndagen den 2/12 och söndagen de 9/12.

10.00 – upphämtning Kungsängens station
10.20 – upphämtning Bro Station
14.00 – bussturen avslutas

Pris och anmälan

Bussturen kostar 50 kronor för vuxna. Barn och unga upp till 18 år åker med gratis. Självklart är även du som inte bor i kommunen välkommen att åka med.

Du kan också köpa biljetter i Kontaktcenter i Kungsängen och i Bro simhall från och med måndagen den 19 november (enbart kontant betalning).

Biljetter: Söndagen den 2/12
Biljetter: Söndagen den 9/12

Tillgänglighet

Det går bra att ha med rullator på bussen. För rullstolar så löser vi det med specialfordon i mån av efterfrågan. Om du har rullator eller rullstol och vill åka ska du kontakta nassim.nyholm@upplands-bro.se för mer information.

Vår guide – Lars Holmblad

Bussturerna kommer att guidas av Lars Holmblad – lokalhistoriker, arkeolog och författare. Lars har bland annat jobbat på Riksantikvarieämbetet och Historiska museet. Han har också skrivit böckerna Vikingarnas värld, Nordisk vikingaguide och Vikingarnas skepp.

Det stora historieintresset väcktes när Lars som sexåring besökte Läckö slott och till sin stora förvåning upptäckte att även människor på slottet använde vanliga dass. Intresset späddes på under bärgningen av regalskeppet Vasa.

Lars är en underhållande guide och kommer att dela med sig av sina kunskaper både i och utanför bussen.

Relaterade nyheter