25SEP2018

Nyfiken på yrkesutbildningar?

Nyfiken på yrkesutbildningar? I höst besöker ett antal yrkesutbildningar kommunens Vuxenutbildning. Kommunens samarbete med utbildningarna gör att du har goda möjligheter till praktikplats i kommunens närområde och arbete efter avslutade studier.

Yrkesutbildningarna bjuder på en bred variation av karriärmöjligheter.


Många olika typer av jobb

Yrkesutbildningarna bjuder på en bred variation av karriärmöjligheter. Du kan exempelvis jobba inom bygg, omvårdnad, handel, IT, lager, administration eller restaurangbranschen - för att nämna några alternativ.

Skolorna gör klassbesök, men kommer också att finnas på plats i skolans gemensamma utrymmen för att svara på frågor och dela ut informationsmaterial. Välkommen att göra ett besök!

Datum och lärosäten

 

4 oktober: Hermods (Vuxenutbildningen plan 2, Kyrkvägen 6, kl. 11:30-13:00)

Yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning: Betongarbetare, Byggnadsplåtslagare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Murare, Målare, Plattsättare, Stenmontör, Takmontör, Träarbetare, Undertaksmontör, Ventilationsplåtslagare, väg- och anläggningsarbetare.

11 oktober: Jensen
(Vuxenutbildningen plan 2, Kyrkvägen 6, kl. 11:30-13:00)

Yrkesutbildningar och vissa enskilda kurser inom El och energi, Handel och administration samt Hotell och turism: Installationselektriker, Larmtekniker, Nätverks- och supporttekniker, Administratör, Butikssäljare, Ekonomiassistent, Kundkommunikatör, Hotellreceptionist, Turistvärd.

1 november: Movant
(Vuxenutbildningen plan 2, Kyrkvägen 6, kl. 11:30-13:00)

Yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning samt VVS och fastighet: Byggnadsträarbetare, Golvläggare, Målare, Plattsättare, Fastighetsskötare, VVS-montör.

5 november: Kompetensutvecklingsinstitutet
(Vuxenutbildningen plan 2, Kyrkvägen 6, kl. 11:30-13:00

Yrkesutbildningar och vissa enskilda kurser inom Barn och fritid samt Friskvård och hälsa: Barnskötare/Elevassistent, Hälsocoach.

19 november: Astar
(Vuxenutbildningen plan 2, Kyrkvägen 6, kl. 11:30-13:00)

Yrkesutbildningar och vissa enskilda kurser inom Barn och fritid, Vård och omsorg, El och energi, Handel och administration, Hotell och turism, Industriteknik, Restaurang och livsmedel, VVS och fastighet: Barnskötare/elevassistent, Vård- och omsorgsutbildning, Industri- och serviceelektriker, Installationselektriker, Administratör, Ekonomi- och redovisningsassistent, Inköpsassistent, Marknadsassistent, Näthandlare, Nätverkstekniker, Praktisk bokföring och redovisning, Säljare, Säljledare, Butikssäljare, Hotell och konferens, Konferensvärd/värdinna, Turistguide och evenemangsvärd, Industri- och serviceelektriker, Bagare och konditor, Bartender barista och servitör/servitris, Cafékock, Kock, Färskvaru- och delikatesspecialist, Kock och entreprenör, Restaurangkock, Larm- och säkerhetstekniker.

Fler datum och lärosäten bokas in eftersom.

Läs mer om Vuxenutbildningens yrkesutbildningar

Relaterade nyheter

  • 19 DEC 2018
    Under den senaste tiden har Norrgrindens förskola undersökts för att utreda hur förskolebyggnaden fungerar och hur den kan renoveras för att tillse att den är i bästa tänkbara skick för barnens lärande.
  • 27 NOV 2018
    Från och med höstterminen 2019 kommer idrottsprofil - handboll att erbjudas på UBG. Inom Idrottsprofilen får eleverna möjlighet att utveckla sin idrottsliga talang inom just sin idrott. Idrottsprofil - handboll startar direkt i årskurs...
  • 14 NOV 2018
    Vi erbjuder många yrkesutbildningar inom bristyrken som blandar klassrumsundervisning med praktik. Flera yrkesutbildningar finns även att läsa som lärling eller på distans.