7SEP2018

Välkommen till invigningen av Bilder från Bro

Välkommen till invigningen av Åsa Sjöströms fotoutställning Bilder från Bro! Utställningen invigs klockan 13 lördagen den 8 september under Fest i byn. Fantastiska bilder, invigningstal av Camilla Janson och festligt mingel. Kom dit och träffa fotografen Åsa Sjöström!

Från vänster: Benie Nsasa och Rohiatou Kah. Foto: Åsa Sjöström.

Välkommen till invigningen av Åsa Sjöströms utställning Bilder från Bro lördagen den 8 september kl 13 i Konstkuben/Brohuset i Bro centrum! Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, inviger utställningen och fotografen Åsa Sjöström medverkar.

Bilder från Bro är en fotoutställning om livet och människorna i Bro. Femton bilder samt några filmer visas på utställningen. Alla tagna i Bro. Här finns porträtt på människor, gamla och unga. Miljöbilder från centrum, Broskolan, Fjärilsstigen och andra platser. Utställningen pågår den 8-23 september.

Bilderna är tagna under våren 2018 när Åsa Sjöström samarbetade med skribenten Behrang Behdjou och tog bilder till kommunens projekt Stories, en serie berättelser från Upplands-Bro kommun.  

Fotona som har tagits fram till utställningen har Åsa Sjöström skänkt till Bro fritidsgård.

Den första delen av Stories hade rubriken ”Vad händer med Bro-andan?”.

Utdrag ur Stories, del 1

”Upplands-Bro är en snabbt växande kommun, nära vatten och vackra skogar och promenadstigar. Men hur mår kommunens invånare? Och finns Bro-andan kvar – den som gjorde att människor kände sig hemma och tog hand om varandra?

Fotografen Åsa Sjöström, uppvuxen i Bro, tog med journalisten och författaren Behrang Behdjou för att söka svar.”

Åsa Sjöström vann tre priser på Sveriges största fototävling Årets bild 2018 och har bland annat ställt ut på Fotografiska i Stockholm (Silent Land, 2017).

Bilderna är publicerade på www.upplands-bro.se/stories

Läs mer om Åsa Sjöström

Alma Brockman, Shukri Wehliye och Nora Sylvander bor i Råby. Foto: Åsa Sjöström

Alma Brockman, Shukri Wehliye och Nora Sylvander bor i Råby. Foto: Åsa Sjöström

Foto: Åsa Sjöström

Relaterade nyheter

  • 31 OKT 2018
    Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...
  • 29 OKT 2018
    Vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer gällande Lillsjöbadet och återuppbyggnaden av serveringen. I våras brann byggnaden vid badet ner och nu har Kultur- och fritidskontoret fått i uppdrag att utreda möjligheterna för återuppbyggnad...
  • 16 OKT 2018
    Årets samlade program för höstlovet är fullproppat med roliga och spännande aktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Programmet har dessutom fått en ny form, speciellt anpassad för mobiltelefoner. Men du kan självklart...