7SEP2018

Välkommen till invigningen av Bilder från Bro

Välkommen till invigningen av Åsa Sjöströms fotoutställning Bilder från Bro! Utställningen invigs klockan 13 lördagen den 8 september under Fest i byn. Fantastiska bilder, invigningstal av Camilla Janson och festligt mingel. Kom dit och träffa fotografen Åsa Sjöström!

Från vänster: Benie Nsasa och Rohiatou Kah. Foto: Åsa Sjöström.

Välkommen till invigningen av Åsa Sjöströms utställning Bilder från Bro lördagen den 8 september kl 13 i Konstkuben/Brohuset i Bro centrum! Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, inviger utställningen och fotografen Åsa Sjöström medverkar.

Bilder från Bro är en fotoutställning om livet och människorna i Bro. Femton bilder samt några filmer visas på utställningen. Alla tagna i Bro. Här finns porträtt på människor, gamla och unga. Miljöbilder från centrum, Broskolan, Fjärilsstigen och andra platser. Utställningen pågår den 8-23 september.

Bilderna är tagna under våren 2018 när Åsa Sjöström samarbetade med skribenten Behrang Behdjou och tog bilder till kommunens projekt Stories, en serie berättelser från Upplands-Bro kommun.  

Fotona som har tagits fram till utställningen har Åsa Sjöström skänkt till Bro fritidsgård.

Den första delen av Stories hade rubriken ”Vad händer med Bro-andan?”.

Utdrag ur Stories, del 1

”Upplands-Bro är en snabbt växande kommun, nära vatten och vackra skogar och promenadstigar. Men hur mår kommunens invånare? Och finns Bro-andan kvar – den som gjorde att människor kände sig hemma och tog hand om varandra?

Fotografen Åsa Sjöström, uppvuxen i Bro, tog med journalisten och författaren Behrang Behdjou för att söka svar.”

Åsa Sjöström vann tre priser på Sveriges största fototävling Årets bild 2018 och har bland annat ställt ut på Fotografiska i Stockholm (Silent Land, 2017).

Bilderna är publicerade på www.upplands-bro.se/stories

Läs mer om Åsa Sjöström

Alma Brockman, Shukri Wehliye och Nora Sylvander bor i Råby. Foto: Åsa Sjöström

Alma Brockman, Shukri Wehliye och Nora Sylvander bor i Råby. Foto: Åsa Sjöström

Foto: Åsa Sjöström

Relaterade nyheter

  • 18 APR 2019
    Vi önskar alla boende och besökare i Upplands-Bro en trevlig påskhelg och passar på att informera om kommunens öppettider i påsk.
  • 17 APR 2019
    Arrangerar din förening eller ditt företag någon aktivitet i sommar som riktar sig till lediga barn och unga? Fyll i vårt webbformulär så har du möjlighet att få med evenemanget i vårt digitala sommarlovsprogram, som går ut till alla...
  • 10 APR 2019
    Bro:n – ungdomsverksamheten  för unga mellan 16 och 20 år i Bro – arrangerar en jobbmässa den 25 april och bjuder in företag att träffa och rekrytera ungdomar till extra- eller sommarjobb.