12JUN2018

Välkommen till invigningen av Forntidsglimtar

Fanns det vikingar i Upplands-Bro? Låt dig förflyttas till forntiden på årets sommarutställning Forntidsglimtar i Brohuset. Välkommen till invigningen torsdagen den 14 juni där du också får en spännande visning av utställningen!

Utställningen Forntidsglimtar invigs torsdagen den 14 juni klockan 18.00 i Brohuset. Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, håller öppningstal och det blir en visning av utställningen.

Fanns det vikingar i Upplands-Bro? Svaret kan du få på Forntidsglimtar, som är årets sommarutställning i Konstkuben/Brohuset.

Känn historiens vingslag när runstenarna i Upplands-Bro berättar om sin tid och vad som hände då. Se och upplev hur det vi idag kallar Upplands-Bro steg upp från havets botten. Se ett bildspel om runstenar och illustrationer som visar landhöjningen.

Upplev labyrinten vid Rösaring och prova på att skriva med runskrift. Välkommen till en utställning om din närmiljö för 3000 år sen!

Utställningen pågår 14 juni-9 augusti. Den arrangeras av Upplands-Bro kommun tillsammans med Stockholm-Näs Hembygdsförening, UKF och Bro-Låssa Hembygdsförening.

Varmt välkommen!

Samma sommaröppettider som Brohuset/Biblioteket.

Relaterade nyheter

  • 31 OKT 2018
    Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...
  • 29 OKT 2018
    Vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer gällande Lillsjöbadet och återuppbyggnaden av serveringen. I våras brann byggnaden vid badet ner och nu har Kultur- och fritidskontoret fått i uppdrag att utreda möjligheterna för återuppbyggnad...
  • 16 OKT 2018
    Årets samlade program för höstlovet är fullproppat med roliga och spännande aktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Programmet har dessutom fått en ny form, speciellt anpassad för mobiltelefoner. Men du kan självklart...