28NOV2017

Börja jobba som trygghetsvärd

I Upplands-Bro kommun jobbar ett antal trygghetsvärdar med att öka vuxennärvaron på tider och platser där unga vistas. Just nu behöver vi förstärka gruppen med ytterligare några tjänster och söker därför dig som vill och kan jobba på kvällstid under helger.

Vuxna på gång och några av kommunens trygghetsvärdar. (Foto: Björn Svensson)

 

Vad gör en trygghetsvärd?

Rollen och uppgiften för trygghetsvärdarna är att öka den sociala kontrollen genom ökad vuxennärvaro på tider och platser där det finns behov, arbeta uppsökande i ungdomsmiljöer samt inventera och rapportera otrygga platser i kommunen. Som trygghetsvärd arbetar du inte med någon form av ingripande verksamhet eller utför polisiära insatser.

Trygghetsvärdarna är engagerade i hela kommunen - beroende på var behovet finns. Tjänstgöringsstället är förlagt till fritidsgården Trappan på Ekhammarskolan. Verksamheten bedrivs i regel parvis och i samverkan med Nattvandrarna, Fryshuset eller ungdomsstödjarna.

Vem söker vi?

Du som vill bli trygghetsvärd ska vara lägst 18 år, ha körkort för bil samt ha tillgång till bil. Anställningen är i formen uppdragstagare med timlön (150 kronor per timme). Ej fast anställning. Bilersättning utgår. Normal tjänstgöring är fredags- lördagskvällar, kl. 19:30-24:00.

Social och kommunikativ förmåga

Vi söker dig som har god social och kommunikativ förmåga samt kan vara ett gott föredöme för ungdomar. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning bland våra trygghetsvärdar och tar just nu gärna emot ansökningar från dig som är kvinna.

Frågor?

Om du har frågor eller vill skicka in en intresseanmälan, vänligen kontakta någon av personerna nedan.

Annika Twing, Fritidsgårdsföreståndare
annika.twing@upplands-bro.se

Björn Svensson, Trygghetssamordnare 
bjorn.svensson@upplands-bro.se

Det går även bra att kontakta oss via kommunens växel 08-581 690 00.

Välkommen med din ansökan!

Relaterade nyheter

  • 19 OKT 2018
    Sätts upp: 2018-10-19 Tas ned: 2018-10-24  
  • 19 OKT 2018
    Sätts upp 2018-10-19 Tas ned 2018-10-24
  • 19 OKT 2018
    Under gårdagens fullmäktigemöte stod det klart att Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna tar över styret i kommunen. Under mötet valdes också kommunfullmäktiges presidium och ledamöter till kommunstyrelsen.