Grönt kort

Från och med den 1 januari 2016 har simhallen i Bro höjd åldersgräns för barn. Ska barn besöka simhallen själva utan vuxen ska de vara 12 år eller äldre. Barn från 10 år kan göra ett simtest för att få ett grönt kort som visar att de får bada på egen hand. Bro simhall gör detta tillsammans med samtliga simhallar i Stockholms stad för att öka tryggheten för barnen.

Den nya åldersgränsen är 12 år för att få bada på egen hand, utan myndig simkunnig persons sällskap. Alla som badar på egen hand måste kunna hoppa i bassängen på djupt vatten för att sedan i direkt anslutning till detta simma 25 meter.

Ett alternativ till den höjda åldersgränsen är att barn från 10 år kan göra ett simtest för att få bada på egen hand.

– Vi gör detta gemensamt med samtliga simhallar i Stockholms stad för att öka tryggheten för våra barn. Samtidigt öppnar vi för att yngre simkunniga barn kan få individuell bedömning, säger Bo Sundqvist, Kultur- och fritidschef.

För att få en säkrare badkultur i Bro simhall uppmanas alla som kommer och badar med icke simkunniga att inte ta med sig sin telefon, iPad eller dator in i badhuset.

Fakta simtest 10-11 år

Barnet måste kunna hoppa i bassängen på djupt vatten för att sedan i direkt anslutning simma 200 meter varav 50 meter på rygg.

Simhallspersonal ansvarar för simtestet och utskrift av ”Grönt badkort” till alla simkunniga barn i åldern 10-11 år. Simtestet utförs i föräldrars sällskap och är kostnadsfritt.

Foto på barnet måste medföras vid testtillfället.

Bro simhall reserverar sig möjligheten till simtest i mån av tid i den dagliga driften. Ring gärna innan för att se över att tid finns, tel 08-581 690 96.

Alla barn 10-11 år som redan har genomfört och klarat sitt simtest genom skolan är välkomna att i föräldrars sällskap komma förbi simhallens reception för att få ett kostnadsfritt ”Grönt badkort”. Glöm ej foto och ring innan för att anmäla er med tillhörande skola, namn och personnummer.

Ytterligare kommentarer:

Maria Palm, Enhetschef Fritid tel. 08-581 69094 maria.palm@upplands-bro.se