Ridning

Det finns många hästar i Upplands-Bro. Galoppbanan Bro Park invigdes i juni 2016 och ersatte därmed Täby Galopp som huvudstadsbana. Förutom attse på galopptävlingar kan man i kommunen rida lektion eller turridning, se en poloshow eller ta en stilla kvällsritt i skogen. Hästar är poppis i vår kommun!

Ridleder

Det finns 35 km ridleder på Lennartsnäshalvön som har märkts ut av Lennartsnäshalvöns Ridstigsförening. Ridlederna finns utmärkta i broschyren om Upplands-Broleden.

Broschyr Upplands-Broleden Pdf, 1 MB.

Rida i naturen

Rid-och körvägar

Almare Stäkets Säteri

På Almare Stäkets Säteri finns ett rejält stall, två ridhus, två utebanor, paddockar, skrittmaskin och ridvägar i vacker natur. Här arrangeras ridläger och olika typer av tävlingar. I stallet finns möjlighet att hyra plats med eller utan service. I anslutning till hästverksamheten ligger Almare Stäket Konferens.

Läs mer om Almare Stäkets Säteri

Bro Park

Antal tävlingsdagar per år kommer att vara cirka 40. Slätloppen rids på både dirttrack (allväder) och gräs. Det senare tävlingsunderlaget används endast under sommarhalvåret. Gräsbanan mäter 2085 meter och dirttracken 1915 meter i omkrets.

Läs mer om Bro Park

Håtuna Ridskola

Ridskolan huserar på Kvarnibble gård och stall.

Läs mer om Håtuna Ridskola här

Skällsta Ryttarcenter

Ridskolan på Skällsta är liten, familjär och öppen.
Här finns något för alla, oavsett tidigare erfarenhet, ambitionsnivå och drömmar.

Läs mer om Skällsta Ryttarcenter här

Stäketryttarna

Är en ideell förening med ca 100 medlemmar varav många har egen häst eller rider som medryttare på Almare Stäkets ridanläggning. Tävlingar, ridkurser och liknande anordnas för medlemmar.

Läs mer om Stäketryttarna här

Upplands-Bro Ryttarförening

I Bro ligger Upplands-Bro Ryttarförenings stall. Här bedrivs ridskola för barn och vuxna. Man har ridläger och hästfritids på skollov. I anslutning till stallet finns också ett trevligt café.

Läs mer om Upplands-Bro Ryttarförening här

Örnäs islandshästar

Örnäs gård ligger vackert vid Örnässjön mitt i naturen. Här finns ridkurser och turridning för alla nivåer och man arrangerar ridkurser för konferensgrupper och ridläger. Örnäs gård bedriver avel och utbildningar och här finns också ett trevligt café med lättare luncher.

Här kan du läsa mer om Örnäs islandshästar

Upp