Utforska naturen med 360 VR

Besök naturreservat och kulturhistoriskt intressanta platser i Upplands-Bro kommun från din dator eller mobiltelefon. Med hjälp av flygbilder i 360 grader kan du utforska platserna hemifrån soffan.

Nu finns det 15 besöksmål i Upplands-Bro kommun som du kan utforska från din dator eller din mobil genom flygbilder i 360 grader. Besöksmålen är framför allt kommunens naturreservat men även kulturhistoriskt intressanta platser och badplatser. Se naturen från ovan och få extra information i form av text, bilder och korta filmer.

Syftet med projektet, som kallas Upplands-Bro 360, är att sprida kunskap om vad som finns att se i kommunen och även på platser som inte är så lätta att ta sig till.

Så här gör du

Du kan utforska flygbilderna i 360 grader direkt från din dator eller mobil via länkarna nedan.

Du kan även uppleva projektet i virtual reality, VR. Med hjälp av VR-glasögon och din mobiltelefon kan du se besöksmålen i 3D. Du styr upplevelsen genom att vrida på huvudet.

För att använda VR-glasögon behöver du ladda ner appen Roundme för Android eller iOS till din mobiltelefon. I appen kan du söka på "Upplands-Bro 360". Du kan även söka på de olika naturreservaten.

Om du använder appen kan du spara ner platserna offline och använda Upplands-Bro 360 ute i naturreservaten utan internetuppkoppling. Då får du en överblick och kan se området du besöker ur fågelperspektiv.

Välj vilket område du vill besöka genom att använda länkarna nedan.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp