Natur

Upplands-Bro kommun har fantastiska naturområden med intressant flora, fauna och geologi. Flera av kommunens tio naturreservat går att nå efter en kort promenad från tåg eller buss.

Klicka på kartbilden ovana för att få upp en interaktiv karta i ett nytt fönster.

Klicka på kartbilden för att få upp en interaktiv karta i ett nytt fönster.

Upplands-Bro kommun har stora, obebyggda naturområden. Det finns urskogar men också lättillgänglig natur med markerade stigar. Kommunen har ungefär 13 mil stränder och i Mälaren finns det ett femtiotal öar.

Det finns tio naturreservat i kommunen. Några av reservaten är skapade för att vi lättare ska kunna komma ut i naturen och andra för att skydda unik flora och fauna.

Alla är välkomna ut i kommunens natur. Fiska, bada, plocka svamp och bär eller bara ströva omkring är några saker du kan göra.

Det enda kravet är att du följer allemansrätten som ger både rättigheter och skyldigheter. I naturreservaten finns det speciella föreskrifter som är utformade för varje område. Därför är det viktigt att läsa reservatsskyltarna noga.

Upplands-Bro 360

Nu finns det 15 besöksmål i Upplands-Bro kommun som du kan utforska från din dator eller din mobil genom flygbilder i 360 grader. Besöksmålen är framför allt kommunens naturreservat men även kulturhistoriskt intressanta platser och badplatser. Se naturreservaten från ovan och få extra information i form av text, bilder och korta filmer. Projektet kallas Upplands-Bro 360.

Utforska naturen med flygbilder i 360 grader

Upp