Golf

I Upplands-Bro finns några av Sveriges bästa golfbanor.

Bro Hof Slott

Här får du en golf- och naturupplevelse i världsklass. Banan ligger vackert i ett gammalt kulturlandskap direkt vid Mälaren, krönt av det renoverade Bro Hof Slott. Banan har utnämnts till Sveriges bästa flera gånger och 2012 utsågs The Stadium Course till nummer 54 på Golf Worlds lista över världens bästa golfbanor. Restaurangen drivs avkrögarna Blixten och Mats från restaurang Grodan i Stockholm och håller hög klass.

Här kan du läsa mer om Bro hof Slott

Bro-Bålsta Golfklubb

Det här är Annika Sörenstams hemmaklubb. Klubbensbanor är en hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna, anpassade till det nordiska klimatet. De första 12 hålen på det som nu är 18-hålsbanan invigdes 1982 av Hans Kungliga Höghet Prins Bertil. Den omtyckta banan bär banarkitekten Peter Nordwalls signum med stora och ondulerade greener. Restaurangen är öppen för lunch året om.

Här kan du läsa mer om Bro-Bålsta Golfklubb

Kungsängen Golf Club

Kungsängen Golf Club har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1980-talet. Här har man sedan dess arbetat för att skapa en bana i mästarklass. Som ett betyg på att man har lyckats meddet har Kungsängen Golf Club stått värd för Scandinavian Masters hela fyragånger. Idag erbjuds två 18-hålsbanor och man har satsat stort på att skapa en trivsam och skön miljö att vistas i före och efter golfrundan.

Här kan du läsa mer om Kungsängen Golf Club

Sofielund Golfklubb

Sofielund GK ligger i vacker mälarnatur och har en stor fin range. Här finns en Pay & Play parkbana med fyra dammar, vid hål 9 finns till exempel en vattenspegel från tee till green. Här finns också en 9-håls Pitch & Put bana där
hålen är mellan 50-65 meter långa och perfektaför närspelsövning. I klubbhuset från 1700-talet finns ett mysigt café med lättare luncher.

Här kan du läsa mer om Sofielund Golfklubb 

Upp