Lillsjön

Kungsängens lättillgängliga badstrand vid Lillsjön är en naturlig träffpunkt. Här finns badbrygga, tillgänglighetsramp, beachvolleyboll, boule, frisbeegolf, kanoter, grillplatser, lekplats, motionsspår och hundbad.

Dessutom är Lillsjöns badplats uppkopplad - kolla in vattentemperatur, antal parkeringsplatser eller om det är trångt på firsbeegolfbanan före ditt besök!

Flygbild över badplats med strand och skog i bakgrunden.

Det finns även en fiskebrygga, notera att man måste ha fiskekort för att fiska i Lillsjön, du kan läsa mer om detta under fiske.

Lillsjötoppen som finns i anslutning till stranden har en magnifik utsikt över landskapet. Här uppifrån ser man Mälaren, Bro och Stäket. Uppe på toppen finns en grillplats och ved.

Uppkopplad badplats

Kommunen genomför att innovationsprojekt vid Lillsjön för att ge bättre medborgareservice. Genom sensorer och "internet of things", IOT, har vi skapat nya möjligheter för er som gästar badplatsen att förbereda er för besöket och få en ännu bättre service under vistelsen.

Översikt

Färger och meddelanden nedan skiftar beroende på aktuell status.

Trafikljus

Grönt = låg eller ingen trängsel
Gult = Trängsel kan förekomma
Rött = Många besökare och mycket aktivitet, trängsel förekommer

Observera att det inte är exakt antal besökare och aktiviteter som visas.

Sidan kan ta någtra sekunder att ladda.

Statistikikon
Statistikikon
Statistikikon
Statistikikon
Statistikikon

Så går det till

Uppkopplade rörelsesensorer och mätsensorer finns utplacerade i området. De samlar automatiskt in data i realtid i kommunens IOT-plattform. Datan presenteras sedan för allmänheten via kommunens webbplats.

Sensorerna samlar inte på något sätt in personuppgifter. Värdena är indikativa, det vill säga ungefärliga, inte helt exakta.

Så hittar du hit

Från Granhammarsvägen tar man av mot Lillsjöbadet. Från parkeringsplatsen är det en kort promenad ner till badet.

Bussresenärer kliver av vid hållplats Hallonvägen. Därifrån är det knappt en kilometer att gå till badplatsen.

Upp