Chatta med oss i kontaktcenter

Hittar du inte det du letar efter på kommunens hemsida, upplands-bro.se? Då kan du chatta med en medarbetare i kontaktcenter. Då får du hjälp direkt eller så blir du skickad till sidan där informationen finns.

Så här fungerar chatten

Du hittar chatten längst ner till höger på alla sidor på kommunens hemsida. När en medarbetare i kontaktcenter finns tillgänglig syns en bild med två pratbubblor.

Klicka på bilden och starta sedan chatten genom att välja den lilla knappen ”Starta chatt”. Du får upp en ruta och kan börja skriva.

Det går bra att använda chatten med din dator, läsplatta eller mobilen.

Det här ska du tänka på när du chattar med kommunen

Detta bör du känna till när du tar kontakt med kommunen via chatt:

• Du ska hålla dig till generella frågor.
  • Du ska undvika att uppge personuppgifter.
  • Inlägg du skriver i chatten kommer att sparas och kan bli en allmän handling.

Allmän handling

Inlägg i chatten kan bli en allmän handling. Enligt lagen är en handling allmän när den har kommit till kommunen, när den förvaras där eller har upprättats där. Alla allmänna handlingar som inte är sekretessbelagda är offentliga och vem som helst kan begära att få läsa enligt offentlighetsprincipen.

Undvik därför att uppge personuppgifter och hålla dig till generella frågor när du använder chatten. När chatten avslutats sparas den i 30 dagar och därefter raderas den automatiskt av systemet.

Personuppgifter

En personuppgift är sådant som direkt eller indirekt kan kopplas till en person. Det kan exempelvis vara ditt eller någon annans namn, personnummer, fastighetsbeteckning eller telefonnummer.

Försök att göra inlägg i chatten utan att uppge den här typen av uppgifter. Och tänk på att formulera dig så allmänt som möjligt.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Regler för chatt

Kommunvägledaren som du har direktkontakt med är där för att hjälpa dig med ditt ärende och vi ber dig att använda ett vårdat språk. Vi efterfrågar en dialog med god ton och som håller sig till ämnet.

Vi accepterar inte

• Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
  • Rasistiska, främlingsfientliga eller sexistiska yttranden eller budskap.
  • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
  • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
  • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
  • Hot, trakasserier eller skvaller.

Vi förbehåller oss rätten att avsluta chatten vid överträdelse mot ovanstående regler.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)