6MAJ2020

Provtagning för medarbetare inom vård och omsorg

Medarbetare inom vård och omsorg erbjuds för närvarande två olika möjligheter för provtagning av coronaviruset.

Mobil provtagningsstation
I slutet av april öppnade en mobil provtagningsstation utanför en matbutik i Kungsängen. Medarbetare som arbetar inom vård och omsorg som är sjuka men med milda symptom, kan provtas för att utesluta coronasmitta. Visar provsvaret ett negativt resultat kan medarbetaren gå tillbaka till arbetet, trots att man kanske upplever förkylningssymptom.

För att provtas på den mobila provtagningsstationen krävs remiss. Medarbetaren kontaktar själv läkare och anger att man vill genomföra en provtagning.

Provtagning via Region Stockholm
Region Stockholm erbjuder testning av medarbetare inom särskilda boenden, så som äldreboenden och LSS-boenden. Medarbetaren och chefen beställer i samråd ett test som utförs i hemmet och även hämtas i bostaden. Svar på testerna ges till den enskilde medarbetare. Testerna visar om personen bär på coronaviruset för tillfället, det visar dock ej om personen bildat antikroppar mot viruset. Endast medarbetare som är folkbokförda i Stockholms län omfattas av erbjudandet.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 21 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
Upp