29APR2020

Stanna hemma på valborg!

Nu kommer värmen men vi måste fortfarande lyssna på myndigheternas rekommendationer för att minska spridningen av coronavisuset.

Coronavirus

Kom ihåg att ta med dig Folkhälsomyndighetens rekommendationer även när du ska ut i vårsolen. Genom att fortsätta hålla avståndet och ta ett personligt ansvar hjälps vi åt att motverka spridningen av covid-19.

– Vi behöver fortsätta att hålla ihop i kommunen och stödja verksamheterna inom vård och omsorg, genom att inte i onödan öka belastningen i form av smittspridning, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Martin Normark (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen instämmer och lägger till:

– Genom att stanna hemma på valborg hjälps vi åt att minska risken för smittspridning och skydda riskgrupper.

Folkhälsomyndighetens rekommendation:

• Samlas inte för många på samma plats.

• Håll avstånd till varandra.

• Håll kontakten med nära och kära.

• Det är också viktigt att alla som fyllt 70 år begränsar sina nära kontakter, även under valborgsmässoafton.

• Den som känner sig det minsta förkyld ska hålla sig undan andra helt och hållet.

• Undvik att resa.

– För många innebär Valborg starten på våren, och det tycker jag att man fortfarande ska hylla. Men gör det smart och tänk på andra. Följ rekommendationerna och håll ut! säger Camilla Janson (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi måste tillsammans ta ansvar för att hindra mittspridningen, avslutar Fredrik Kjos (M).

• Aktuellt om coronaviruset i kommunen: