6APR2020

Förbered ansökan om stöd för korttidsarbete

Från och med 7 april kan du som företagare ansöka om stöd för korttidsarbete.

Bild: Tillväxtverkets logotyp


Korttidsarbete kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av att något oväntat händer, som nu under coronapandemin. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd.

Tillväxtverkets hemsida kan du läsa mer om stöd för korttidsarbete - och från den 7 april kan du ansöka om stödet.

Det är bra om du förbereder så mycket som möjligt innan du skickar in din ansökan till. Då blir hanteringen smidigare och ditt stöd kan betalas ut snabbare. För att genomföra din ansökan hos Tillväxtverket behöver du ange din SNI-kod, som anger vilken verksamhet du bedriver i ditt företag.

Läs mer om stödet på Tillväxtverkets hemsida och se vilka övriga stöd du har rätt till på kommunens informationssida för företag.

Relaterade nyheter

  • 23 SEP 2020
    Upplands-Bro har de senaste tio åren klättrat stadigt uppåt i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Trots vårens utmaningar i coronakrisens spår får nu kommunen sin högsta ranking någonsin och...
  • 10 SEP 2020
    Just nu pågår utbildningen ”Förenkla – helt enkelt”, där ett åttiotal tjänstepersoner och politiker deltar för att gemensamt utveckla kommunens service och myndighetsutövning.
  • 31 AUG 2020
    Nu, i augusti 2020, inleds processen med att ta fram en ny näringslivsstrategi för kommunen. Strategin anger en inriktning för kommunens näringslivsutveckling och vilka fokusområden som är prioriterade.
Upp