18MAR2020

Coronaviruset: Behöver du hjälp – eller vill du hjälpa?

Just nu söker Frivilliga resursgruppen (FRG) dig som kan tänka dig att hjälpa äldre eller andra personer som behöver hjälp med praktiska ärenden med anledning av coronaviruset.

FRG vill också komma i kontakt med dig som behöver hjälp.

Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Upplands-Bro har till uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.

FRG samordnar och koordinerar hjälp kring praktiska ärenden till personer som saknar möjlighet att få hjälp via exempelvis grannar eller familjemedlemmar. Det kan exempelvis handla om:

 • Handla mat
 • Apoteksärenden
 • Övriga ärenden

Vill du hjälpa?

Om du vill hjälpa till behöver du anmäla dig hos FRG. Det gör du i kommunhuset i Kungsängen eller i Trygghetscenter i Bro. FRG finns på plats under följande öppettider:

Trygghetscenter i Bro
Tisdagar och torsdagar, 17.00-19.00

Kommunhuset i Kungsängen
Måndag-torsdag, 09.00-11.00 och 17.00-19.00
Fredag, 09.00-11.00

När du är anmäld kommer du att bli kontaktad av FRG om din hjälp behövs.

Behöver du hjälp?

Om du själv är i behov av hjälp hör av dig till kommunen som förmedlar dina uppgifter till FRG. Du når kommunen direkt via telefonnummer: 08-581 690 00.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om du behöver hjälp eller vill hjälpa till är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning.

Skydda dig och andra från smittspridning

Frågor?

Om du har frågor om samordning av hjälp, vänligen kontakta kommunen via Kontaktcenter.

Här hittar du mer information från kommunen om coronaviruset: www.upplands-bro.se/corona

Kommunens ansvar för hjälpinsatsen

Upplands-Bro kommun vill förtydliga att kommunen genom FRG endast samordnar hjälpen. Hjälpen ges av enskilda frivilliga. Detta innebär att både den som hjälper och den som tar emot hjälp gör det som privatperson och medmänniska och inte som anställda av kommunen. Kommunen ansvarar därför inte på vilket sätt hjälpinsatserna utförs.

Relaterade nyheter

 • 25 NOV 2021
  Fredag 26 november tänder kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos julbelysningen på torgen i Kungsängen och i Bro. Kom förbi, ta en glögg, kaffe eller juice, mingla och njut av samvaro och julmusik.
 • 21 NOV 2021
  Nu tändas tusen juleljus… Fredag 26 november tänder kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos julbelysningen på torgen i Kungsängen och i Bro. Kom förbi, ta en glögg, kaffe eller juice, mingla och njut av samvaro och julmusik.
 • 12 NOV 2021
  Arbetet med översyn och rustning av gång- och cykelvägar pågår för fullt i Upplands-Bro kommun. Sedan 2019 har en rad insatser skett, både för nya gång- och cykelvägar samt nya busshållplatser.
Upp