För äldre

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver.

Person med hatt och mustasch. Illustration.


Personer över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter

Personer över 70 år uppmanas nu att så långt som möjligt undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler. Som anhörig bör man heller inte träffa sina gamla släktingar om det inte är helt nödvändigt - och definitivt inte om man själv har symtom, uppger Folkhälsomyndigheten.

För att minska risken för smitta bland äldre invånare har Upplands-Bro kommun beslutat att från och med måndagen den 23 mars ställa in dagverksamheten för äldre personer med demenssjukdom på Kvistaberg. Vi beklagar detta, men värnar våra äldres hälsa.

Besöksförbud på LSS- samt äldreboenden

Sedan april råder totalförbud för besök på äldreboenden i Sverige. Detta gäller även servicehus/trygghetsboende samt LSS-boenden i Upplands-Bro kommun. Syfte är att minska smittspridning bland de mest utsatta. Anhöriga och boende kan träffas utomhus. Kommunens boenden har skärmar skyddar mot smitta.

Anhöriga kan också boka videosamtal med sina äldre.

Boka videosamtal här

Arrangemang för äldre ställs in

På grund av den rådande situationen med coronaviruset och risken för smittspridning till de äldre personerna i vårt samhälle väljer nu Upplands-Bro kommun att ställa in arrangemang som riktar sig till en äldre publik.

Bakgrunden till beslutet handlar om att begränsa smittspridning. Detta kommer att påverka både kulturevenemang och annan öppen verksamhet.

Det innebär också att vissa bokningsbara lokaler kommer att stängas tills vidare. De lokaler som tillfälligt stänger, och alltså inte kommer att gå att boka, är:

  • Florasalen
  • Dagcentralen (Torget 4), restaurangen, samlingssalen och motionsrummet
  • Kontakten

Lokalerna är stängda tills vidare. Detta innebär att all öppen verksamhet för äldre som förebyggande enheten håller i är inställd tills vidare, som träffpunktsverksamhet och gymverksamhet.


Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp