För äldre

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver.

Här kan du läsa det senaste om hur coronaviruset påverkar kommunens planerade verksamheter.

Person med hatt och mustasch. Illustration.

Besöksstopp inom äldreomsorgen

Besöksstopp inom äldreomsprten upphör den 22 december.

Vi förstår att det finns en stor längtan att få träffa sina anhöriga och särskilt nu under de stundande helgerna. Vi vill trots det starkt avråda att besöka våra vård och omsorgsboende. Vi har alla ett ansvar för att skydda de sköra äldre som bor där.

Om du trots allt planerar ett besök så uppmanar vi dig att följa de riktlinjer som finns kopplat till besök på våra vård och omsorgsboende. Se aktuellt i kommunen

Lokaler


  • Torget 4 och Florasalen är stängda.

Social samvaro i hemmet

Den rådande pandemin covid-19 har påverkat många äldre som bor och lever ensamma.

Från och med 20 juli erbjuder Upplands-Bro kommun dig som är äldre, bor ensam och upplever ensamhet att ansöka om social samvaro i hemmet. Insatsen utförs av den hemtjänst du väljer enligt LOV, lagen om valfrihet.

Så ansöker du

Du kan ansöka om denna insats på två sätt.

  • Muntligt: Vänd dig till kommunens biståndshandläggare. De nås via Kontaktcenter på telefonnummer 08-581 690 00, måndag-fredag klockan 8.30-9.30.

Skriftligt: Skicka in en skriftlig ansökan på ett förenklat sätt. Detta innebär att du kan få beslut om hjälp med vissa insatser utan att en biståndshandläggare behöver besöka dig eller göra en mer omfattande utredning.

När du har fått ditt biståndsbeslut planerar du tillsammans med din valda hemtjänstutförare hur stödet och hjälpen ska utföras.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp