Jobba som vikarie

Manlig pedagog och liten pojke sitter vid ett bord. Pojken skriver i en bok.

Att arbeta som vikarie inom kommunens Vikariefunktion innebär att du blir timanställd hos oss och kan jobba i verksamheterna vård- och omsorg, förskola, eller kultur och fritid. Är du utbildad eller har erfarenhet av flera yrken kan du jobba inom flera verksamheter.

Att jobba som vikarie är ett flexibelt jobb. Du bestämmer själv hur tillgänglig du är, och när det passar dig att arbeta. Det går utmärkt att kombinera jobbet som vikarie med exempelvis studier eller annan sysselsättning. Eller vill du kanske testa på något arbete innan du bestämmer dig för att studera? Då är arbetet inom Vikariefunktionen perfekt för dig.

Vikariefunktionens rekryteringsprocess


  1. 1. Fyll i en ansökan

Vi använder oss utav en CV-lös rekryteringsprocess när vi rekryterar vikarier till Vikarierfunktionen. Vi vill därför att du inte bifogar något CV eller personligt brev. Du får istället svara på ett antal urvalsfrågor.

  1. 2. Gruppintervju

Just nu genomför vi gruppintervjuer online med hänsyn till Covid-19.

Går du vidare i vår rekryteringsprocess är en gruppintervju nästa steg. Vissa frågor ställs muntligen och vissa får du besvara genom ett frågeformulär. Du får även genomföra ett test via mobiltelefon eller dator. Testet består av två delar, en del som mäter logiskanalytisk förmåga och en del som mäter din personlighet och hur du gillar att arbeta.

Du ska också förbereda två referenser till gruppintervjun. Beställ även ett utdrag ur belastningsregistret på polisens hemsida.

  1. 3. Referenstagning

Vi kontaktar dina referenser för referenstagning.

  1. 4. Kontraktsskrivning och information

För att vi ska kunna skriva ett anställningsavtal med dig vill vi att du uppvisar ett giltigt utdrag ur belastningsregistret vid kontraktsskrivningen. Du får även information om hur vårt bokningssystem fungerar och hur det är att arbeta som vikarie hos oss.

  1. 5. Introduktion på plats

Du får en introduktion på den arbetsplatsen du ska arbeta på. Den varierar beroende på vilken verksamhet du arbetar i. Glöm inte att lägga in när du är tillgänglig i vårt bokningssystem.

Nedan hittar du våra tjänster inom Vikariefunktionen. Observera att vi rekryterar vikarier utefter behov från våra verksamheter. Därför kan det dröja innan du får återkoppling även om det ligger tjänster ute.


Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp