Matsedel

Kostenheten arbetar med en gemensam matsedel för alla tillagningskök. Menyn tas fram tillsammans med köksmästare, kockar och kostenhetens ledning. Vårt mål är att matsedeln ska vara säsongsanpassad, miljömässigt hållbar och varierad med inslag från olika delar av världen. Den ska även innehålla svensk husmanskost och elevernas “favoriträtter”.

Varje dag serveras minst två rätter, varav en är vegetarisk. Vi har en helt vegetarisk servering per vecka. Förskolor och andra enheter som får mat levererad från ett tillagningskök serveras dagens rätt.

Matsedeln ska följa kommunens Måltidspolicy Pdf, 150 kB..  

Vi strävar efter att handla så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. I dagsläget är cirka 43 procent av inköpta livsmedel ekologiska. Det är främst, mejeriprodukter, MSC-märkt fisk, bröd, mjöl, pasta, samt frukt och grönsaker, beroende på säsong, kvalitét och tillgång. Samtliga livsmedel ska uppfylla kvalitetskrav enligt gällande EG-förordningar, livsmedelslagstiftning och Livsmedelsverkets föreskrifter. Vi arbetar aktivt med att minska matsvinnet i alla led. 

Matsedel för förskolorna

Matsedel för skolorna

Matsedlar för skolor och förskolor finns även i appeb Mashie.

Gör så här för att ladda ner webb-appen Mashie

  1. 1. Surfa in på adressen: mpi.mashie.com/app
    2. Sök fram den meny du är intresserad av
    3. Spara den som favorit i appen
    4. Spara appen som Bokmärke eller Genväg på hemskärmen
    5. Gå gärna in och "Gilla" de maträtter du tycker allra bäst om

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp