Öppna förskolor

Glada nyheter till alla föräldrar och barn!

Från och med vecka 40 kommer vi att ställa om Öppna förskolornas verksamheter till fysiska möten inomhus. För att vi ska kunna göra detta på ett säkert och tryggt sätt kommer vi ha ett begränsat antal besökare per Öppna förskola. Vi ber alla besökare att föranmäla sig inför dagens besök (se öppettider).

Vi kommer även fortsatt erbjuda utelek i kortare tidsintervaller, föranmäl er även till uteleken.

Folkhälsomyndighetens restriktioner om att förebygga smittspridning av covid-19 på förskolor och skolor kommer inte längre att gälla efter den 29 september, då restriktionerna lättar.Däremot fortsätter den tillfälliga pandemilagen att gälla till den sista januari 2022. Detta för att ha en fortsatt beredskap för att snabbt kunna skärpa restriktioner och sätta in åtgärder för att bekämpa covid-19 om smittläget förändras eller försämras.Dessa allmänna råd gäller fortfarande Pandemin är däremot inte över och Folkhälsomyndigheten har fortsatt allmänna råd som gäller.Var och en har fortsatt ansvar för att motverka smittspridning.

  • Personer som inte är fullvaccinerade har ett eget ansvar för att hålla avstånd och särskilt undvika större folksamlingar och nära kontakt med personer i riskgrupp.
  • Alla enskilda har därutöver ett individuellt ansvar för att stanna hemma vid minsta misstanke om covid-19 för att förhindra spridning av covid-19.

Ovaccinerade bör fortsätta vara försiktiga efter den 29 september (nyhet 2021-09-16)Om du eller någon i familjen har blivit sjuk. Alla som har symtom på covid-19 bör stanna hemma och testa sig.Rekommendationerna kring det förändras inte: Om du eller någon i familjen har blivit sjuk

Vi ber er att ej besöka Öppna förskolan om ni har feber, hosta, snuva, ont i halsen. Efter sjukdom, avvakta två extra dagar innan ni kommer på besök. Då smittar ni inte andra. Har någon i familjen konstaterad Covidsjuka ber vi er att ej komma på besök.

Syskon som är inskrivna i förskola/familjedaghem kan få delta i Öppna förskolornas verksamheter på Fredagar. Övriga dagar är till för barn som inte är inskrivna i förskola/familjedaghem.

Vi kommer att få tillgång till Bro IP igen två fredagar i månaden vilket gläder oss, läs mer under flikarna Aktuellt/Aktiviteter.

Till Öppna förskolan är du välkommen med dina barn 0-5 år, som inte är inskrivna i förskoleverksamhet, för en stunds trevlig samvaro med andra föräldrar och barn. Här arbetar utbildade förskollärare som kan ge råd och stöd i ditt föräldraskap samt information om andra kommunala verksamheter. Verksamheten är avgiftsfri och utformas efter besökarnas intressen och behov.

Du kan ta med lunch eller mellanmål och vi säljer kaffe/te till självkostnadspris.

Våra verksamheter är Grön Flaggcertifierade vilket betyder att vi tar ansvar för miljön och arbetar på ett hållbart sätt.

I Familjecentralen (Öppna förskolan, Barnhälsovård, Barnmorske-mottagning och Bryggan) ger vi stöd till dig som förälder. Vi erbjuder bland annat föräldragrupper som du anmäler dig till via BVC.

Vi erbjuder även föräldraskapsprogrammet Trygghetscirkeln, ett relationsbaserat program i grupp för föräldrar med barn i åldern 0-6 år. För mer information kontakta Öppna förskolorna.

Välkommen till oss!

Kontakt

Enhetschef
Inés Rivera
Tel: 08- 581 691 01
E-post: ines.rivera@upplands-bro.se

Öppna förskolan i Bro
Tel: 08-581 690 57
Blomstervägen 13B, Bro
E-post: oppnaforskolan.bro@upplands-bro.se

Öppna förskolan i Kungsängen
Tel: 08-581 690 18
Bergvägen 28, Kungsängen
E-post: oppnaforskolan.kungsangen@upplands-bro.se

Följ oss på facebook!

Upp