Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Om du mår psykiskt dåligt

Alla barn och unga känner sig någon gång ledsna eller oroliga.

Om du ofta känner dig ledsen, orolig, ångestfylld eller ”nere” kan det vara så att du behöver hjälp. Att ha svårt att sova, äta eller att koncentrera sig kan vara tecken på att du mår psykiskt dåligt. Många barn och unga som mår psykiskt dåligt känner sig ensamma och tycker att det är jobbigt att berätta för någon hur det känns. Många är oroliga att de vuxna inte ska ta ens problem på allvar eller att de vuxna inte ska förstå.

Alla barn och unga förtjänar att må bra och det är samhällets uppgift att hjälpa dem som mår dåligt.

Om du mår dåligt ska du i första hand vända dig till dina föräldrar. Om det känns svårt kan du prata med någon annan vuxen som du har förtroende för. På skolorna finns skolkuratorer som ofta möter barn som mår psykiskt dåligt. På BUP, Barn och ungdomspsykiatrinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar psykologer, läkare, sjuksköterskor och socionomer som är experter på att hjälpa barn som mår psykiskt dåligt.

Du kan också hitta all hjälp som samhället erbjuder barn med psykisk ohälsa på ett och samma ställe. På Saga Upplands-Brolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du samlade uppgifter om vilka som arbetar med barn och ungdomars psykiska hälsa i Upplands-Bro. Du kan läsa om olika resurser som finns och vart du kan vända dig och vilka olika orsaker som finns till att barn och unga mår dåligt.

SAGA står för Samarbete Gemensamt Ansvar för barn och unga i Upplands-Bro. Namnet syftar på de aktiviteter i Upplands-Bro som ökar samarbete och samordning mellan olika aktörer i Upplands-Bro för att barn och ungdomar som mår dåligt ska få rätt insats. Upplands-Bro kommun och Stockholms läns landsting har tillsammans arbetat fram webbplatsen.

Kontakt

Kontaktcenter
08-581 690 00

Socialjouren: 08-444 45 03
Socialjouren: 08-444 45 04

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-12-22