Startsida – Upplands-Bro

Göra

Håtunaleken dramatiseras på platsen där det verkligen hände

Upplands-Bro har en rik historia som har lämnat många spår i bygden. Sex medeltida kyrkor, ett trettiotal runstenar och en borgruin från 1500-talet är några av dem. Rösaring är till exempel en fantasieggande plats som ligger en bit söder om Bro. Här, högt över Mälarens vatten, finns en unik tusenårig processionsväg som mynnar i ett område med gravhögar och labyrinter.

Glasblåsning vid Bro Glasbruk

Vill du uppleva lokalt hantverk ska du ta dig till Bro Glasbruklänk till annan webbplats som specialiserat sig på återvinning, eller till Ladan i Öråkerlänk till annan webbplats där det finns både hantverk, loppis och café.

Det finns mycket hästsport i Upplands-Bro

Ridsporten är stor i Upplands-Bro och här finns möjlighet att både rida på tur på islandshästar eller uppleva hästpolo när den är som bäst på Almare Stäket Polo Country Clublänk till annan webbplats. Golf är också en stor sport i Upplands-Bro. I kommunen finns fyra golfbanor med olika förutsättningar och kvaliteer.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-12-18

Kontakt

Telefon: 08-581 690 00 E-post: kommun@upplands-bro.se Besöksadress: Furuhällsplan 1, Kungsängen Postadress: Upplands-Bro kommun,196 81 Kungsängen Om webbplatsen

Kontakt

Telefon: 08-581 690 00       

e-post: kommun@upplands-bro.se 

besöksadress: Furuhällsplan 1, Kungsängen, postadress: Upplands-Bro kommun,196 81 Kungsängen