Startsida – Upplands-Bro

Barn i fokus

Barn i fokus

I Upplands-Bro finns en ung befolkning. Ungefär 28% av invånarna är under 20 år vilket har lagt grunden för en väl fungerande barnomsorg och skola. Här finns 18 förskolor i kommunal regi, fyra fristående förskolor och flera familjedaghem. Bland förskolorna finns bland annat montessori- och ur och skurpedagogik representerade.

Av de tretton grundskolor som finns i kommunen är tre fristående vilket ger valmöjligheter för barn och föräldrar. Många skolor och förskolor ligger nära skog och natur vilket ger goda möjligheter att använda djur och växter i det pedagogiska arbetet. Vissa förskolor har speciella inriktningar som till exempel språkutveckling eller miljö och hållbar utveckling.

Alla skolor har fritidsverksamhet och för tonåringar finns tre fritidsgårdar och Ungdomens Hus. Drygt 150 föreningar skapar också en meningsfull fritid för våra barn och unga. I Kulturskolan kan de utveckla sin talang inom musik, dans och teater.

Högst upp till höger på denna sida hittar du användbara länkar.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-02-21

Kontakt

Telefon: 08-581 690 00 E-post: kommun@upplands-bro.se Besöksadress: Furuhällsplan 1, Kungsängen Postadress: Upplands-Bro kommun,196 81 Kungsängen Om webbplatsen

Kontakt

Telefon: 08-581 690 00       

e-post: kommun@upplands-bro.se 

besöksadress: Furuhällsplan 1, Kungsängen, postadress: Upplands-Bro kommun,196 81 Kungsängen