Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Vi satsar på arbetsmarknaden

Socialdemokreternas, Kristdemokraternas, Centerpartiets och miljöpartiets logotyper.

Fler sommarjobb till ungdomar, arbetsmarknadsprojekt som blir permanenta och en ny strategi för växande småföretag – Företagslyftet, det är några av de satsningar för att stärka arbetsmarknaden i Upplands-Bro som föreslås i 2017 års budgetförslag.

Att etablera sig på arbetsmarknaden kan vara en utmaning för människor och det första jobbet har ofta stor betydelse. För många ungdomar är sommarjobbet den första kontakten med arbetsmarknaden. Sommaren 2016 fick drygt 500 ungdomar i Upplands-Bro möjlighet till feriejobb och i 2017 års budgetförslag satsas mer resurser för att kunna utöka verksamheten och erbjuda ännu fler ungdomar feriearbete.

I Upplands-Bro har flera lyckade arbetsmarknadsprojekt startat och under 2017 fortsätter dessa för att hjälpa fler människor till egen försörjning. Unga-Vuxna-projektet blir permanent och verksamheten finansieras. Projektet Åter i arbete, som vänder sig till personer som varit arbetsökande under en lång tid, har goda resultat. För att kunna erbjuda fler personer att delta omfördelas fem miljoner kronor från ramen för ekonomiskt bistånd.

– Det är insatser som Åter i arbete som gör att allt fler går från ekonomiskt bistånd till egen försörjning med allt vad det innebär i livskvalitet, säger Sara Ridderstedt (MP), Gruppledare.

Framtidens arbetsplatser finns inom mindre företag. Upplands-Bro kommun behöver fler och växande småföretag för att fler ska kunna arbeta i kommunen. 2017 påbörjas Företagslyftet, en strategi med två ben.

– Med Företagslyftet vill vi tillgodose behovet av en ökad mängd verksamhetsmark och identifiera och stärka de mindre företag som har tillväxtpotential, kommenterar Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Den som väljer att starta ett företag kan ta hjälp av Nyföretagarcentrum. I budgetförslaget satsas medel för att arbetet som sker genom Nyföretagarcentrum ska genomlysas och breddas för att nå och uppmuntra fler kommuninvånare att starta och driva företag.

– Slutligen föreslår vi i budgetförslaget att kommunen ska öka sitt arbete för att positionera sig som en attraktiv företagsplats. Det ska ske genom marknadsföring, ambassadörer, vässad service till företag och dialog med företag utanför kommunen, kommenterar Jan Stefansson (KD) Gruppledare.

Den 30 november beslutar Kommunfullmäktige om 2017 års budget.

Budgetförslag 2017PDF

Ytterligare kommentarer:

Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande,
073-961 65 20

Jan Stefansson (KD), gruppledare, 076-007 82 58

Lisa Edwards (C), gruppledare, 073-960 42 80

Sara Ridderstedt (MP), gruppledare, 072-17 88 169

Högupplösta pressbilderlänk till annan webbplats

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-11-30