2MAR2018

Pressmeddelande: Nu startar vårsalongen

Vad händer i konsten i Upplands-Bro? Det får vi se när årets Vårsalong öppnar i Konsthallen i Kungsängen lördagen den 10 mars.

Pu Wallin och Tina Närefors blev Årets Upplands-Brokonstnärer förra året.

Pu Wallin och Tina Närefors blev Årets Upplands-Brokonstnärer förra året.

Nu kommer våren och därmed Vårsalongen! Kulturhusets och Konsthallens Vårsalong invigs den10 mars kl. 13:00. Under utställningstiden kan besökarna rösta fram 2018 års Upplands-Brokonstnär.

Alla konstnärer, från 16 år och uppåt, som är bosatta och/eller konstnärligt verksamma i Upplands-Bro är välkomna att lämna in verk till Vårsalongen.

Förra året deltog drygt 250 personer i röstningen, en medverkan som visar att Vårsalongen har intresserat och lockat många till Konsthallen. Vinnare blev Pu Wallin och Tina Närefors.

Också de som röstar kan vinna priser. Biobiljetter lottas ut bland dem fram till den 18 april.

Årets jury består av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrée Wright, Tina Närefors från föreningen Konstformer samt Magnus Carlberg och Anna Sjunnesson från Kulturenheten.

 • Onsdag den 7 mars är det inlämning i Kulturhuset för dem som vill vara med på Vårsalongen.
 • Lördag den 10 mars kl 13:00 inviger Andrée Wright Vårsalongen. Tal och mingel utlovas!
 • Onsdag den 18 april kl 18:00 koras årets Upplands-Brokonstnär under festliga former. Då lottas också vinsterna ut till de som har röstat.
 • Söndag den 22 april kl 15:00 avslutas Vårsalongen.

Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Naser Vukovic, 1:e vice ordförande, gläds åt det stora intresset för Vårsalongen, som växer för varje år. Det visar på ett stort folkligt engagemang!

Vårsalongen arrangeras i samarbete med föreningen Konstformer.

Relaterade nyheter

 • 6 JUL 2018
  Missade du Historisk mosaik, en storslagen föreställning om Upplands-Bros brokiga historia som gavs i Kulturhuset i Kungsängen den 23 maj? Nu kan du läsa lokalprofilen Börje Sandéns manus med massor av spännande berättelser om lo...
 • 29 JUN 2018
  Vi önskar alla boende och besökare i Upplands-Bro en trevlig sommar och passar på att informera om öppettider för biblioteket, simhallen, kretsloppscentralerna etc.
 • 27 JUN 2018
  Nu kommer det in många klagomål på lösspringande hundar och nedskräpning på badplatserna. Här kommer en påminnelse om vad som gäller på kommunens badplatser.