2MAR2018

Pressmeddelande: Nu startar vårsalongen

Vad händer i konsten i Upplands-Bro? Det får vi se när årets Vårsalong öppnar i Konsthallen i Kungsängen lördagen den 10 mars.

Pu Wallin och Tina Närefors blev Årets Upplands-Brokonstnärer förra året.

Pu Wallin och Tina Närefors blev Årets Upplands-Brokonstnärer förra året.

Nu kommer våren och därmed Vårsalongen! Kulturhusets och Konsthallens Vårsalong invigs den10 mars kl. 13:00. Under utställningstiden kan besökarna rösta fram 2018 års Upplands-Brokonstnär.

Alla konstnärer, från 16 år och uppåt, som är bosatta och/eller konstnärligt verksamma i Upplands-Bro är välkomna att lämna in verk till Vårsalongen.

Förra året deltog drygt 250 personer i röstningen, en medverkan som visar att Vårsalongen har intresserat och lockat många till Konsthallen. Vinnare blev Pu Wallin och Tina Närefors.

Också de som röstar kan vinna priser. Biobiljetter lottas ut bland dem fram till den 18 april.

Årets jury består av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrée Wright, Tina Närefors från föreningen Konstformer samt Magnus Carlberg och Anna Sjunnesson från Kulturenheten.

 • Onsdag den 7 mars är det inlämning i Kulturhuset för dem som vill vara med på Vårsalongen.
 • Lördag den 10 mars kl 13:00 inviger Andrée Wright Vårsalongen. Tal och mingel utlovas!
 • Onsdag den 18 april kl 18:00 koras årets Upplands-Brokonstnär under festliga former. Då lottas också vinsterna ut till de som har röstat.
 • Söndag den 22 april kl 15:00 avslutas Vårsalongen.

Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Naser Vukovic, 1:e vice ordförande, gläds åt det stora intresset för Vårsalongen, som växer för varje år. Det visar på ett stort folkligt engagemang!

Vårsalongen arrangeras i samarbete med föreningen Konstformer.

Relaterade nyheter

 • 20 SEP 2018
  På lördag den 22 september invigs utställningen med Lars Eriksson, som i våras utsågs till Årets Upplands-Brokonstnär. Konstnären, som arbetar med geometriska former och färgkompositioner, vann publikens hjärta under Vårsalongen 2018...
 • 10 SEP 2018
  Årets upplaga av Fest i byn bjöd på en extra stor bredd av aktiviteter. Knallar, femkamp, loppis, rykande färsk mat, musik, ponnyridning och helikopterfärder. Politikerna var där. Shirley Clamp och Jan Johansen var där. Och det kändes...
 • 8 SEP 2018
  Mitt under lördagens festligheter i Bro centrum invigdes Bro:n, en ny verksamhet för ungdomar i åldrarna 16-20 år. I de stora, fräscha lokalerna hittar vi allt från biljardbord och tv-spel till studieplatser och rum där unga kan få...