13FEB2018

Tony och Broncos nattvandrar för att ge tillbaka

Fler än någonsin engagerar sig som nattvandrare i kommunen. En av anledningarna är kommunens utökade samarbete med föreningslivet. En av föreningarna som deltar i vandringarna är det amerikanska fotbollslaget Upplands-Bro Broncos, där Tony Granholm är ordförande.

Tony Granholm (mitten) är ordförande och quarterback i Upplands-Bro Broncos. (Foto: Privat)

– Vi vill gärna bidra och ställa upp för kommunen eftersom kommunen verkligen ställer upp för oss. Jag har spelat i lag där kommunen inte visat samma intresse som här i Upplands-Bro, säger Tony.

Förutom att leda föreningen bakom skrivbordet leder Tony också Broncos offensiva spel i egenskap av positionen som quarterback i herrlaget.

Hoppas rekrytera spelare

En av anledningarna till att föreningen Broncos startades 2011 var att ge ungdomar en meningsfull sysselsättning. Idag har föreningen ett herrlag, ett damlag och flera ungdomslag. Tony vill gärna få ännu fler ungdomar att upptäcka den amerikanska sporten.

– Vi gör det här för att vara ute och synas och träffa ungdomar. Sen om vi lyckas rekrytera någon spelare är det en bonus. Vi vet vad det kan betyda att få vara med i en förening med lagsammanhållning och att få vara med och bidra till ett lag, fortsätter Tony.

Broncos spelare deltar i vandringarna tillsammans med ledare och föräldrar till ungdomsspelare. Hittills har 30 personer skrivit upp sig.

Upplands-Bro Broncos

Tony ser föreningsbidraget som en möjlighet för Broncos att fortsätta investera i ungdomsverksamheten. (Foto: Privat)


Vuxennärvaro

Syftet med vandringarna är att öka vuxennärvaron på platser där många unga vistas, särskilt under kvällar och helger. Ett annat mål är att knyta band mellan ungdomar och föreningslivet.

– Ökad vuxennärvaro i miljöer där unga vistas kvällstid och helger har många positiva effekter. Därför är vi glada att nattvandringen fått ett uppsving. Särskilt glada är vi att föreningslivet sluter upp. Samverkan och närvaro är nyckelord för att skapa en bra miljö för våra ungdomar, säger kommundirektör Maria Johansson.

Föreningsbidrag på 12 000 kronor

Alla kommunens föreningar kan ansöka om att delta i nattvandringarna och samtidigt fylla på föreningskassan. Föreningar kan få upp till 12 000 kronor i bidrag för att delta i vandringarna.

– Det ekonomiska initiativet är fantastiskt eftersom vi kan fortsätta att investera i vår ungdomsverksamhet. Det är kul att se att kommunen tar sitt ansvar, avslutar Tony.

Nu kan föreningar söka bidrag för nattvandring

Relaterade nyheter

  • 18 JUL 2018
    Vad händer med Bro-andan? Varför känner sig många unga utpekade? Och hur ser framtiden ut för Bro? Det är några av frågorna som tas upp i Stories – en serie berättelser från Upplands-Bro – som du kan läsa direkt på webben.
  • 3 JUL 2018
    När kommunens seminarium ”Så ökar vi innanförskapet med individen i fokus” gick av stapeln under Almedalsveckan fylldes lokalen till bredden med intresserade deltagare. 
  • 30 JUN 2018
    Hur påverkar vi innanförskapet? Hur gör vi det möjligt för nyanlända att komma in och snabbare få en plattform för integration i samhället?