26SEP2017

Nya möten och mingel i polisens nya områdeskontor

Tisdagen den 26 september var det öppet hus i polisens nya områdeskontor i kommunhuset, i Kungsängen. Förtroendevalda och en handfull poliser fanns på plats och minglade med anställda och nyfikna invånare.

Lokalpolischef, Jörgen Karlsson, hälsade besökarna välkomna.

Polisen finns på plats i det nya områdeskontoret varje tisdag mellan 14.30 till 16.30 för att svara på frågor och möta Upplands-Broborna. Här går det bra att lämna tips eller synpunkter till polisen. Däremot går det inte att söka pass.

Områdeskontor i Bro

Ett områdeskontor är en plats för möte, information och dialog. Syftet med det nya områdeskontoret är att det ska vara enklare för Upplands-Broborna att möta polisen.

Kommunens ambition är att på sikt även öppna ett områdeskontor i Bro.

– Vi är glada över att ytterligare stärka vårt samarbete med polisen och förenkla kontaktvägarna mellan Upplands-Broborna och polisen. Nu är målet att öppna ett områdeskontor i Bro också, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Öka tryggheten och minska brottsligheten”

Från kommunen fanns kommundirektör, Maria Johansson och kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S), på plats. Från polisen närvarade bland annat Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.

– Vi hoppas att det nya områdeskontoret ska leda till ökad tillgänglighet och närvaro. Ju mer tillgängliga vi är ju tryggare blir samhället. Målet är att öka tryggheten och minska brottsligheten genom att öka samverkan med olika aktörer, till exempel fastighetsägare och föreningsliv, säger lokalpolischef, Jörgen Karlsson.

Enskilda mötesrum

Områdeskontoret ligger i Kontaktcenter vid huvudentrén i kommunhuset. För den som vill prata enskilt finns mötesrum i anslutning till kontoret.

Polisen flyttade in i det nya kontoret den 5 september.


Öppet hus den 26 september bjöd på många samtal och möten.

Många passade på att fika och samtala under öppet hus.

Jörgen Karlsson, lokalpolischef, lyfte vikten av samverkan mellan olika aktörer i samhället.

Kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S), hoppas kunna öppna ytterligare ett nytt områdeskontor i Bro i framtiden. (Foto: Olof Sylvén)

Nu kan du träffa polisen i det nya områdeskontoret i kommunhuset, varje tisdag mellan 14.30 och 16.30.

Relaterade nyheter

  • 15 JUN 2018
    Alla behöver en utsträckt hand någon gång, kanske speciellt om du är ny på en plats. I Upplands-Bro finns många verksamheter som ska ge människor vägar in i ett samhälle som inte alltid är så lätt att lära känna: Idrottsklubbar, SFI,...
  • 15 JUN 2018
    Alla behöver en utsträckt hand någon gång, kanske speciellt om du är ny på en plats. I Upplands-Bro finns många verksamheter som ska ge människor vägar in i ett samhälle som inte alltid är så lätt att lära känna: Idrottsklubbar, ...
  • 14 JUN 2018
    Varje år utser kommunen årets arbetsplats inom Upplands-Bro kommun. Priset delas ut till en arbetsplats som under det gångna året på olika sätt stått för en arbetsinsats utöver det vanliga. Årets vinnare, Transport- och servicegruppen,...