13JUN2017

Välkommen till kommunens nya webbplats

Design och struktur är ny, och även innehållet har fått en översyn. Språket har delvis förenklats och gammal information har rensats bort.

Foto: Martin Zettersten

– Nu har vi satsat på att utveckla en webbplats där vi utgått från användarnas behov och önskemål, säger kommunikationschefen Sara Eklind. Vi vill att upplands-bro.se ska upplevas som lättillgänglig, intressant och begriplig. En viktig del i arbetet med den nya webbplatsen har varit tillgänglighet – att webben ska fungera bra även för dem som har funktionsvariationer.

Senare i år kommer det att finnas information på fler språk samt att vissa sidor kommer att finnas som lättlästa versioner.

Många engagerade medarbetare i kommunen har arbetat med att förnya innehållet, ett arbete som har varit mycket omfattande och som kommer att fortsätta även efter lanseringen.

– Vi har reducerat antal webbsidor från 2400 till 860, vilket är ett fantastiskt jobb av webbredaktörerna, säger Sara Eklind.

Upplands-Bro växer så det knakar och det är en ung befolkning som besöker webbplatsen, och då oftast via mobilen. Nästan 70 procent av besökarna ser aldrig startsidan. De googlar sig till webbplatsen. Därför är det viktigt att vi har en webbplats som fungerar utmärkt i mobila enheter, där information och kontaktvägar är lätta att hitta. Webbplatsen har också fått en tydligare sökfunktion.

Hjälp oss att bli bättre

Vi vill så klart veta vad du tycker om vår nya webbplats. Hör gärna av dig till oss med synpunkter och frågor via vårt formulär.

Tyck till om nya webbplatsen

 

Relaterade nyheter

  • 22 SEP 2017
    Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) och oppositionsråd Fredrik Kjos (M) besökte Livgardet i Kungsängen, där Aurora 17 – Sveriges största militärövning på 20 år – pågår för fullt. Klädda för lera och regn begav sig delegationen...
  • 14 SEP 2017
    Varje år delar kommunen ut priset Årets Upplands-Broare för att uppmärksamma personer som på olika sätt gjort en insats som goda förebilder i kommunen. Årets pris går till veterinärerna Agnes Lenart och Hubert Nowakowski, som sedan...
  • 12 SEP 2017
    Har du fått Statistiska centralbyråns (SCB) årliga medborgarundersökning i brevlådan? I så fall är du en av 1200 slumpmässigt utvalda Upplands-Brobor som får tycka till om kommunens verksamhet. Vid den senaste undersökningen, för två...