12JUN2017

Pressmeddelande: Inbjudan till invigningen av Upplands-Bro Sportcamp 2017 

Välkomna till premiären för UBSC – Upplands-Bro Sportcamp. Upplands-Bro kommun och Fryshuset arrangerar aktiviteter för barn och unga i åldrarna 7–19 år under hela sommaren. Det blir simning, fotboll, basket, 5-kamp, vattensporter, tennis, korvgrillning, videospel och mycket mycket mer. Vi inviger UBSC 2017 i Bro sporthall tisdagen den 20 juni klockan 9.30. Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) invigningstalar och Fryshusets representanter finns på plats. Sedan blir det fotboll!

För första gången arrangerar vi UBSC, Upplands-Bro Sportcamp, tillsammans med Fryshuset. UBSC 2017 är inspirerat av amerikanska sportläger, men vi vidgar begreppet och erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter. Syftet är att stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja inkludering och skapa nya kontaktytor mellan barn, unga och vuxna, oavsett bakgrund och förutsättningar. Utöver våra ungdomsledare har ett tiotal ferieanställda ungdomar engagerats av kommunen för att hålla i aktiviteterna.

Efter invigningsdagen kommer aktiviteter att arrangeras alla vardagar i både Kungsängen och Bro. Uppdaterat program kommer att finnas på kommunens hemsida och aktiviterna kan anpassas efter väderlek och önskemål. Alla arrangemang är gratis.

Målgruppen är killar och tjejer mellan 7 och 19 år boende i Upplands-Bro kommun, varav Fryshuset särskilt fokuserar på målgruppen 15–19 år, boende i Bro och som befinner sig i eller riskerar att hamna i destruktiva miljöer och sammanhang.

 

Relaterade nyheter