Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Nya stallet börjar ta form

Inne i det nya stallet som byggs

Bygget av det nya stallet till Upplands-Bro Ryttarförening skrider framåt. Foto: UBRF

Det nya stallet vid ridanläggningen mellan Bro och Kungsängen börjar ta form. Arbetet rullar på enligt tidplanen.

Upplands-Bro Ryttarförening, som sedan många år bedriver ridskola på anläggningen, ser fram emot att snart ha ett nytt och modernt stall. Stallet som utökats till 48 hästboxar kommer att stå klart för inflyttning efter hästarnas sommarbete. Utöver stalldelen byggs även en servicedel i två plan som bland annat innehåller kontor, omklädningsrum, mötesrum och förråd.

– Vi har haft en gynnsam vinter hittills och arbetena har gått helt enligt planeringen, säger Anders Klang på Novab AB som bygger anläggningen.

– Verksamheten vid ridskolan har fungerat över förväntan under byggtiden. Det kommer att bli ett lyft för både hästar, personal och ryttare, säger en nöjd Agneta Dahlöf ridskolechef vid Upplands-Bro Ryttarförening.

– Det nya stallet är en efterlängtad och välbehövlig satsning på kommunens ridanläggning. Upplands-Bro Ryttarförening gör en stor samhällinsats för många barn och ungdomar, inte minst för flickor, och det nya stallet skapar bättre förutsättningar för deras verksamhet, säger Bo Sundqvist, kultur- och fritidschef

Parallellt med stallbygget pågår ett projekt kring utemiljön som Upplands-Bro Ryttarförening ansvarar för. Med stöd av Riksidrottsförbundets anläggningsstöd kommer föreningen bland annat att bygga nya ridbanor. Detta kommer att ytterligare höja kvaliteten på ridanläggningen.

Nya gödselhuset.
Byggnadsställningar vid en av väggarna på stallet.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-02-17