Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Friluftsliv

Välkommen ut! Här kan du vandra, hitta härliga bad, klättra, titta på fåglar eller kanske fiska.

Kommunens många vackra miljöer lockar till besök, både under sommarhalvåret och på vintern. Här finns spännande vandringsleder, otaliga cykelvägar, slingrande skogsstigar och vackra friluftsområden med vidsträckta stränder, badplatser och rika fiskemöjligheter. Naturreservaten med sin rika flora, fågel- och djurliv gör Upplands-Bro till ett paradis för människor som söker varierande former av rekreation och avkoppling.

NaturguidePDF

Lillsjöns badplats i Lillsjön-Örnässjöns naturreservat

Kungsängens lättillgängliga och välordnade badstrand är en naturlig träffpunkt för många. Här finns grillplatser, volleyboll, boule, frisbeegolf, café, mat, minigolf och kanotuthyrning.

Lillsjöns servering har öppet måndag till söndag kl 12-18 under sommarsäsongen.

Lillsjötoppen

Lillsjötoppen har en magnifik utsikt över landskapet. Här uppifrån ser man bl. a. Mälaren, Bro och Stäket. Under sommaren rinner en liten bäck med vatten som pumpats upp till toppens damm. Från dammens utlopp rinner ett vattenfall ner mot vägen. Uppe på toppen finns en grillplats. Ta med egen grillkol eller ved.

Hällkana friluftsområde

Hällkana ligger vid Lejondalssjön, en bit bort från Bro centrum. Friluftsområdet ligger i Lejondals naturreservat. På området finns en friluftsgård som kan hyras av skolor och föreningar. Bokning sker via Upplands-Bro kommun, tel: 581 690 00.

Här finns också badplats med bryggor, grillplatser, motionsspår, stigar, orienteringskarta, beachvolleyplan. Vintertid, om vädret tillåter, finns skidspår och skridskois.

Friluftsfrämjandet har serveringen i friluftsgården  öppen för allmänheten alla helgfria lördagar och söndagar kl 11 - 15. Det finns bra elljusspår och omklädningsrum, duschar och bastu. Vintertid kan man hyra långfärdsskridskor. Gården fungerar också som värmestuga för dig med egen matsäck. Bra grillplatser finns både vid gården och vid torpet Hällkana.

Lejondals naturreservat

Naturreservatet Frölunda

Vid Mälarens strand på Lennartsnäshalvön cirka 5 km från Kungsängens centrum, finns ett naturreservat som iordningsställts med ett nytt grillhus. Både grillhus och en toalett (sommartid) är anpassade för rörelsehindrade.

Områdets karaktär är typisk Mälarnatur med lummiga skogar och strandklippor med små sandvikar. Området är ett utmärkt utflyktsmål för en cykeltur och Upplands-Broleden går förbi här.

Upplands-Broleden

Upplands-Broleden är en vandringsled på totalt 29 km som går igenom ett varierat landskap. En vandring längs leden bjuder på många fina upplevelser oavsett årstid.

Upplands-Broleden

Låssaleden

Låssaleden är en mycket vacker vandringsled på Låssalandet, med slingor om cirka en mil. Du kan parkera vid Rösaring. Mer information om Rösaring hittar du här.

LåssaledenPDF

Ryssgravsklippan

En populär plats för bergsklättrare. Klippan är 100 meter lång och ca 25 meter hög.

Information om klättringsleder:

Christer Åstrand, mobil: 070-240 76 13 , e-post: christer.astrand@bravida.se

Klättringen har uppstått spontant och kommunen har inget ansvar för aktiviteten.

Klättringslederlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykla Mälardalsleden!

Mälardalsleden är en cykelled som går genom Upplands-Bro. Leden som går runt Mälaren är totalt 71 mil lång men uppdelad på 45 olika avsnitt.

Svenska-cykelsallskapet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tel: 08-751 62 04

Åk skridsko i vikingarnas spår

Vikingaslingan mellan Uppsala och Stockholm är landets längsta isslinga. Slingan passerar kommunen med landpassage vid Ryssgraven.

Vikingarannet.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mobil: 070-663 68 63

Kultur Upplands-Bro

Teater utomhus

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-01-31