Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Projekt Drömpark

Barn på gunga

Foto: Stephan Berglund

Under 2015 renoverades fyra lekparker efter förslag från barn och ungdomar. Då tre lekplatser saknade namn anordnade kommunen en namntävling. Efter en omröstning står det klart att de nya lekplatserna i Upplands-Bro heter Målarparken, Svampparken och Penselparken.

Barn och ungdomar upp till 14 år fick lämna in förslag på vad lekplatserna skulle heta. Därefter valde en jury ut två namn per lekplats och alla upp till 14 år fick rösta på det alternativ de tyckte bäst om.

Nu har barnen röstat fram vad lekplatserna på Målarvägen och vid Råbydammen i Bro samt på Penselvägen i Brunna ska heta.
I omröstningen mellan Målarparken och Målarlekparken så vann förslaget Målarparken. I omröstningen mellan alternativen Dammen och Svampparken så fick Svampparken flest röster. Slutligen fick förslaget Penselparken flest röster av Penselparken och Penseln.

De vinnande förslagen lämnades av:

Linnea Johansson i Brunna (Målarparken)
Markus Karlsson i Bro (Svampparken)
Maja Kajander i Brunna (Penselparken)

De tre vinnande förslagen belönas med biocheckar och även bland de röstande har biocheckar lottats ut.

Alla lekplatserna kommer att få varsin skylt med namnet och GPS-koordinater. Förutom att det är trivsamt med namn på lekplatserna är det även viktigt ur ett säkerhetsperspektiv. I händelse av en olycka vid lekplatsen kan räddningstjänst snabbt larmas till rätt plats med hjälp av GPS-koordinaterna.


Bild lekplatsen på Målarvägenöppnas i nytt fönster

Bild lekplatsen vid Råbydammenöppnas i nytt fönster

Bild lekplatsen på Penselvägenöppnas i nytt fönster

 

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-11-07