Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Symbolisk sprängning för nya kretsloppsanläggningen

Symbolisk sprängsalva inledde bygget. Foto: E.ON

Klockan 10 på förmiddagen den 7 april signalerade en sprängningssalva starten för bygget av den nya kretsloppsanläggningen i Högbytorp i Upplands-Bro.

E.ON värme, Ragn-Sells och Upplands-Bro kommun samverkar här i ett projekt där cirkulär ekonomi bidrar till större miljönytta.

E.ON bygger en kretsloppsanläggning som producerar biogas, el och värme, i nära anslutning till Ragn-Sells materialåtervinningsanläggning. Det som blir en rest i den ena anläggningen ska användas som en resurs i den andra. På så sätt skapas en modern kretsloppslösning med den senaste tekniken för att återvinna både material och energi.

För Upplands-Bro kommun innebär den nya etableringen möjligheter till jobb, utbildning och innovationer.

– Vår gröna natur och närheten till Mälaren gör det extra viktigt för oss med en satsning med ett modernt kretsloppstänkande. Vi har dessutom ett mycket bra samarbete mellan kommunen, E.ON och Ragn-Sells, kommenterar Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

- Stockholmsregionen växer och behöver nya, moderna kretsloppsanläggningar där avfall kan omvandlas till energi. Med den här etableringen skapas nya möjligheter till jobb, utbildning och innovationer. Kommunen får en trygg och säker försörjning av el och värme, säger Maria Johansson, Kommundirektör i Upplands-Bro.

Ytterligare kommentarer:

Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande

Tel: 073-961 65 20, camilla.janson@upplands-bro.se

Maria Johansson, Kommundirektör

Tel: 08-581 691 27, maria.johansson@upplands-bro.se

 

 

Relaterad information

Relaterad information

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-04-07